Keuze Lasapparaat Mig

Auteur Topic: Keuze Lasapparaat Mig  (gelezen 733 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline SjoerdI

  • Forum lid
  • Berichten: 3
Keuze Lasapparaat Mig
« Gepost op: 10 mei 2019, 17:37:23 »
Hoi Allemaal,

Na een tijdje met een elektrode apparaat gespeeld te hebben ben ik nu opzoek naar een wat serieuzer las apparaat voor de hobby.
Ik wil hier graag een beetje constructie materiaal mee lassen maar ook graag plaatwerk. Omdat ik zelf goede ervaringen heb met HBM en de reviews van Harry the Ferryman er goed uit zien zit ik nu te twijfelen tussen twee apparaten:

HBM 200 CI Synergic en de HBM 230 CI MIG.

De 200CI Syn. lijkt mij in principe een mooi apparaat omdat die met wat nieuwere technologie werkt en makkelijker in te stellen is. In principe is de draadsnelheid en het voltage bij deze altijd aan elkaar gekoppeld. Je kan ze ten opzichte van elkaar wel wat finetunen maar niet echt individueel instellen. Dit lijkt me opzich een mooi systeem maar nu vraag ik me alleen af of ik me mezelf er niet mee beperk qua instellings mogelijkheden... Op de 230 CI kan het voltage, de draadsnelheid en 'arc character'(?) los van elkaar ingesteld worden. Hebben deze extra instellingen op 'hobby' niveau zin? Of zijn ze juist alleen maar lastig voor een beginner?

Ik hoop dat jullie me bij de keuze kunnen helpen!

Grz, Sjoerd

Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 1 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.
 

anything