Instap TIG apparaat voor dun staal en RVS (1-1,5mm)

Auteur Topic: Instap TIG apparaat voor dun staal en RVS (1-1,5mm)  (gelezen 1510 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline oudevolvo

  • Forum lid
  • *
  • Berichten: 23
Instap TIG apparaat voor dun staal en RVS (1-1,5mm)
« Gepost op: 20 december 2017, 22:47:53 »
Als auto-hobbyist ben ik regelmatig aan het lassen met relatief dun plaatwerk.
Inmiddels heb ik een Cebora Pocket Pulse 1820/M Synergic apparaat voor het standaard MIG/MAG laswerk en die bevalt erg goed.
Nu heb ik op een cursus wat ervaring opgedaan met autogeen lassen en dat vond ik qua techniek ook erg leuk om te doen alleen die vlam is niet erg praktisch.
Nu wil ik wat bakken (uit nieuwe plaat) gaan maken en wil eigenlijk van die mooie maantjes lassen om ze vervolgens niet meer af te hoeven slijpen. Plaat zal 1 mm RVS of staal worden of hooguit 1,5 mm.
Nu lijkt TIG me leuk om eens mee aan de slag te gaan en oefenen.
Ik zoek hiervoor een geschikt instap apparaat. Volgens mij volstaat dan gewoon DC.
Gezien de plaatdiktes lijkt tot 100A me genoeg dus dan zit je zelfs met goedkopere machines wel goed qua inschakelduur heb ik begrepen. Oh ja, bij voorkeur gewoon 220V, 16A.

Nu is mijn vraag: wat is dan een leuke machine om kennis te maken met TIG?

Ik ben doorgaans meer van A-merken dan Chinees, maar als de praktijk ervarenen bevestigen dat een bepaalde Chinese machine prima voldoet, dan is dat ook prima natuurlijk. Goede gebruikte A-merk machine evenzo.
In elk geval wil ik graag een machine die ook nog even mee kan als ik de smaak te pakken heb en dan niet meteen weer moet upgraden.
Alvast bedankt voor de tips!

Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 13 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.