Metaal afkortzaag inwisselen voor lintzaag?

Auteur Topic: Metaal afkortzaag inwisselen voor lintzaag?  (gelezen 1481 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Laro

  • Forum lid
  • *
  • Berichten: 31
Metaal afkortzaag inwisselen voor lintzaag?
« Gepost op: 28 november 2017, 13:57:41 »
Beste allemaal,

Een jaar geleden heb ik een metaal afkortzaag overgenomen, een Huvema 250. Die heeft een 2-toeren langzaamdraaiend 250mm zaagblad, een koelmiddelinrichting, krachtstroom, en links-rechts 45 graden verstelling. Een beest van een machine, maar in de praktijk gebruik ik hem zeer weinig omdat:
- Hij niet standaard op mijn werkbank staat (ruimte), 150 kilo weegt, en dus niet zo makkelijk in te zetten is
- Hij de omgeving volspettert vanwege het koelmiddel.

Ik overweeg de machine te verkopen, en er een lintzaag voor terug te kopen. Een kleine lintzaag heeft al een grotere capaciteit dan deze grote afkortzaag, en is daarmee een stuk draagbaarder. Bovendien kun je hem verticaal gebruiken.

Ik heb echter geen ervaringen met een lintzaag, en ik vraag me toch wel het e.e.a. af:
- Ga ik spijt krijgen?
- Is een lintzaag echt een stuk langzamer? Een stuk 50x50x5 is nu in enkele seconden gezaagd, en mijn gevoel zegt dat een lintzaag wel langzamer is. Het voordeel van een lintzaag is dat je ondertussen iets anders kan doen.
- Wat is een 2e hands afkortzaag ongeveer waard? De nieuwprijs was ongeveer 1400,- ex, het onderstel heb ik er niet bij.

Bij voorbaat dank voor jullie ervaringen


Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 10 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.