las testen

Auteur Topic: las testen  (gelezen 4103 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline walter

  • Testlid lasproducten
  • Volledig forum lid
  • **
  • Berichten: 336
las testen
« Gepost op: 27 december 2009, 15:21:57 »
Tja als buitenlander ben je natuurlijk even extra aan de beurt.Theorie die bij elke verlenging word afgenomen in het duits daarnaast een aantal lasproeven waaronder het lassen met koolzuur(mag) hier een enkellaags en een meerlaags binnen hoek waarop een visuele breuk proef word gedaan.(opspannen en afpersen tot een bepaald tonnage) scheuren mag maar niet in de las.Dit gebeurt op mooi schoon materiaal.

Daarna een 460 mm lange v naad zowel onderhand als stapelen waarbij alle laslagen in dezelfde richting moeten worden genomen,en en minimaal een stop in de grondlaag en sluitlaag.
Doorlas dient te voldoen aan een minimum en maximum net als de sluitlaag een minimum hoogte en max breedte mag bedragen.alleen de laszones mogen schoon gemaakt worden en de naad dient gebrand te zijn(reparatie).
Ook een kruistuk met de bekende lassen boven het hoofd-uit de zij -onderhand en binnen hoek stapelen. word visueel bekeken incl doorsnedes.

Na een röntgen en ultra soon test mag je dan terug komen en worden er nog rek en kracht testen gedaan (voor extra papierwerk ;D)
ook mogen ze graag een breektest doen ,normaliter alleen over de las (van de doorlassing af) maar gezien ik een "buitenlander" ben hebben ze wat extra proefjes gedaan  ??? .Kreeg deze na lange tijd terug heeft daar een tijd als voorbeeld gedient ,gezien ik de "leraar"ken en de locatie werd opgedoekt wist hij me nog te vinden,ben daar wel blij mee tis een mooi stukje werk toch??

Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 1 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.
 

anything