Lastafels - Van DIY naar pakketten tot afgewerkte sets?

Auteur Topic: Lastafels - Van DIY naar pakketten tot afgewerkte sets?  (gelezen 4549 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Redbaron

  • Forum lid
  • *
  • Berichten: 34
Lastafels - Van DIY naar pakketten tot afgewerkte sets?
« Gepost op: 29 juli 2017, 10:24:02 »
Als startend (hobbymatig) lasser heb ik de voorbije tijd al heel wat fora, youtube video's en webshops afgeschuimd ivm het nodige materiaal.

Aangezien ik van scratch moet beginnen en dus nog geen lastafel heb, bekijk ik momenteel de mogelijkheid gelijk een lastafel aan te schaffen met opspanmogelijkheden. Ik wou dus even kijken wat hier zoal de ervaringen zijn van de verschillende aanbieders van deze tafels.

Als verkennend particulier beland je al snel in diverse webshops en uiteraard niet te vergeten: Marktplaats waar talloze modellen worden aangeboden van bouwpakket tot kant en klare producten.

Hebben jullie hier ervaringen mee? Haalbaar om dit als beginnend lasser (met enkel tijd in weekends) om zoiets in mekaar te steken of teveel risico op precisie afwijkingen wat het nut van dergelijke lastafel teniet doet?

Naast de diverse aanbieders op MP kwam ik op youtube ook enkele video's tegen van Certiflat tafels die door de opbouw zo lijkt weinig ruimte voor fouten toelaten bij de opbouw. Vraag is dan weer, worden deze wel verdeeld in Europa?

Verder wou ik ook even vragen wat uit jullie ervaring het ideale formaat blijkt voor dergelijke tafels?

Wederom kijk ik uit naar jullie ervaringen, advies om op die manier de juiste aankoop te doen!

Alvast bedankt!

Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 77 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.
 

anything