Flux vs traditioneel MIG/mag lassen

Auteur Topic: Flux vs traditioneel MIG/mag lassen  (gelezen 1813 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline wipr

  • Forum lid
  • *
  • Berichten: 26
Flux vs traditioneel MIG/mag lassen
« Gepost op: 12 juli 2017, 06:19:18 »
Zoals in een ander topic reeds aangehaald een nieuwe half automaat gekocht maar de doos nog niet opengemaakt wegens plaats te kort en eerst vakantie maar dat gebeurt volgende week.

Lasdraad, gevulde of gewone heb ik nog niet en het al dan niet aanschaffen van een tweede Albee gasfles, deze wordt dan een 5l,200bar type. Het groot formaat heb ik reeds.

Zelf geef ik de voorkeur voor het lassen met gas. Noem het luiheid maar het afbikken van de slak lijkt me niet passen bij half automaat lassen. Maar ik hoor graag de bevindingen van diegene die reeds met gevulde draad hebben gelast.

Heb me laten wijsmaken dat flux lassen in de VS redelijk populair is en langzaamaan ook voet aan de grond begint te krijgen in Europa. De rookontwikkeling zou dan weer groter en schadelijker zijn. Welke adembescherming gebruiken jullie? Is er een goede adembescherming zonder gebruik te moeten maken van een afzuigsysteem?

Alvast dank voor jullie bijdrage!

Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 29 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.
 

anything