Verschillende vragen over 'nieuwe' TIG machine

Auteur Topic: Verschillende vragen over 'nieuwe' TIG machine  (gelezen 1121 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Rutger

  • Forum lid
  • *
  • Berichten: 5
Verschillende vragen over 'nieuwe' TIG machine
« Gepost op: 25 juni 2017, 00:48:33 »
Beste mensen,

Ik heb een IMS tig AC/DC 200 waarvan recent een printplaat wijle is gegaan. Omdat het buiten garantie is gebeurd kan ik er waarschijnlijk nog weinig mee. Echter ik zie hier op het forum mensen die toch dit soort machines nog repareren, zijn er mensen hier die er toch nog iets mee kunnen?

Mocht ie helemaal niet meer te redden zijn, zit ik voor vervanging te twijfelen tussen bijvoorbeeld een gebruikte Rehm of een nieuwe zoals een Jasic. Ik heb krachtstroom thuis en het viel me op dat de oudere, maar zware (250A) Rehm machines best betaalbaar zijn (circa 1500 euro) als occassion. Is het echter aan te raden om een gebruikt lasapparaat te kopen? En is het zo dat krachtstroom apparaten altijd minder waard zijn als occassion omdat ze dan minder geschikt zijn voor particulieren? Is het ook zo dat een zwaardere machine minder geschikt zou zijn voor het lichtere werk? Ik heb behalve met een Rehm Tiger en de IMS nooit met een andere TIG machine gelast namelijk ;)

Bedankt, Rutger

Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 10 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.