Prijzen gebruikte mig/mag lasapparaten

Auteur Topic: Prijzen gebruikte mig/mag lasapparaten  (gelezen 1133 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Josh

  • Forum lid
  • Berichten: 2
Prijzen gebruikte mig/mag lasapparaten
« Gepost op: 15 mei 2017, 19:48:04 »
Goede avond allen,

ik ben al een tijdje de tweedehands en veiling sites aan het afstruinen naar een betaalbaar (eventueel synergisch) toestel.
Wat mij opvalt is dat de prijzen die gevraagd worden vaak hoger zijn dan zo'n ding ooit nieuw gekost heeft (20-30 jaar geleden - voor niet synergisch), er geen gebruiksaanwijzingen bij zijn, en onderdelen al helemaal niet meer te krijgen zijn.

Omdat ik graag nog minimaal 10 jaar plezier van zo'n apparaat wil hebben is het voor mij belangrijk dat nadat een garantie verlopen is, er ook nog onderdelen en service geleverd worden. Dus zal het een nieuwe worden.

De twee merken die ik in gedachten heb op het moment zijn Lorch, met de M-Pro en Kemppi met de Kempact. Beide synergisch te krijgen.

Ik heb 380, dus het zal ook een 380 apparaat worden. Alleen twijfel ik nog over het amperage. Het maximale wat ik denk tegen te komen is 10mm dik staal. Denk dat de 250A versies van beide dat net aankunnen. Beide hebben ook een 300A model. Autoblik hoeft in principe niet gelast te worden, ik heb iets zonder gaten wat rijdt :-)

Ik voel er niet veel voor om te investeren in iets wat ik later weer moet verkopen omdat het niet voldoet, of in iets waarvan ik over vijf jaar de meest simpele slijtage onderdelen (aandrijf wielen, toortsonderdelen, etc) niet meer kan krijgen.
 
Hoe zien jullie dit?

Josh

Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 6 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.
 

anything