kwalificeren in Nederland of in BelgiŽ?

Auteur Topic: kwalificeren in Nederland of in BelgiŽ?  (gelezen 2954 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Meneer Janssen

  • Volledig forum lid
  • **
  • Berichten: 359
kwalificeren in Nederland of in BelgiŽ?
« Gepost op: 1 mei 2016, 00:18:09 »
Als je in Nederland ergens een las certificaat wilt halen, ben je voor een hoeklas certificaat al snel 650 euro of meer kwijt. Wil je meerdere certificaten halen dan loopt het al snel op tot duizenden euro ' s voor papieren die je ook elk half jaar moet kunnen verlengen en na twee jaar weer de nodige kosten met zich mee brengt. De tarieven voor freelance lassers zijn de laatste jaren enorm gedaald en de kosten enorm gestegen, dus wij moeten ook flink bezuinigen!

Waarom is dit in Nederland vele malen duurder dan in BelgiŽ? !! Als ze er in BelgiŽ nog aan kunnen verdienen, dan worden we in Nederland  toch gewoon een ouderwetse  poot uitgedraaid! ((:paniek

In BelgiŽ doen ze van AIB Vincotte elke vrijdag lk's afnemen heel de dag. Er staan 50 lasboxen, en voor 450,00 kun je zoveel certificaten halen als je kunt. Je krijgt de certificaten ook dezelfde dag nog mee. Alleen extra ASME certificaten kosten 20,00 extra per certificaat.

(1 keuring 315 euro/ meerdere keuringen 438 euro) Dus voor 438 euro kun je zoveel certificaten proberen te halen als je wilt, terwijl ik voor een certificaat wat notabene  opgemaakt is vanuit een lmk  rond de 400 euro moet betalen. Dutch!  ((raar
 

Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 17 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.
 

anything