kolomboormachine kopen

Auteur Topic: kolomboormachine kopen  (gelezen 2528 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Millew

  • Forum lid
  • *
  • Berichten: 20
kolomboormachine kopen
« Gepost op: 14 september 2015, 19:03:35 »
Hallo,

ik loop al een heel poosje na te denken over de aanschaf van een kolomboormachine. Het gaat om een machine voor hobbymatig gebruik voor metaalboren tot 13 mm.
Op dit forum heb ik deze topics al gelezen:
http://www.hetlasforum.nl/index.php/topic,2799.msg23765.html#msg23765
http://www.hetlasforum.nl/index.php/topic,2831.0.html
Daar staan wel wat nuttige dingen in, maar niet waar ik mee zit, en dat is het volgende.
Bij diverse bouwmarkten heb ik al een aantal machines bekeken, maar ze hebben allemaal in meer of mindere mate speling op de boorspil. Sommige zelfs al als de boorspil in de bovenste stand staat.
Is dat normaal voor dit soort boormachines? Of moet ik gewoon naar een echt merk kijken: Jet, Quantum, Huvema, Creusen of vul_maar_in? Of toch maar gelijk een boor/freesmachine kopen. Daarvan zal de spil toch wel minder of geen speling hebben.

Ik zag ook nog een Bosch PBD40 staan. Die heeft de motor en boorspil in één behuizing, die samen langs de kolom op en neer gaat. Daarmee zou het probleem met speling op de spil in principe mee opgelost zijn, alleen de kolom is rond en daardoor gaat de behuizing en dus ook de spil toch wat heen en weer.Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 12 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.
 

anything