6Gu 136 basisch

Auteur Topic: 6Gu 136 basisch  (gelezen 5588 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Markie

  • Testlid lasproducten
  • Moderator Board
  • Volledig forum lid
  • ****
  • Berichten: 806
6Gu 136 basisch
« Gepost op: 20 maart 2014, 18:33:47 »
Wie heeft deze al eens gelast met deze draad? Ik ben vandaag bezig geweest maar er was niet mee te lassen volgens de specs van de fabrikant. Ze gaven op dat het Voltage minimaal 21,5 moest zijn bij een Amperage van 100 voor doorlassen. De draadsnelheid stond dan veel te laag. Het ging pas met een neusje van 3 mm. Na een stuk lassen werd het weer te warm en was het niet meer in de hand te houden. Om er überhaupt mee te kunnen lassen moest de draad omhoog, maar dan gaat dus het Amperage ook weer omhoog. Pas bij 125 Ampere was er mee te lassen.
Heeft iemand nog tips toevallig? Ik wil zoveel mogelijk draden in 136 afgedekt hebben en dan kun je het beste met basisch draad door en aflassen. Vullen ging wel redelijk goed. Ook moeilijk in de hand te houden, maar het was te doen.

Bij het opleidingsinstituut waar ik train was ik de eerste die met deze draad laste in 6G. Morgen had ik moeten kwalificeren maar ik heb het uitgesteld. Doorlassen met 138 en vullen met rutiel 136 is geen probleem, maar dan zijn er veel minder draden afgedekt. Moet nog wel een stel andere kwalificaties doen morgen. 111 en 138. PD en PF in beide processen. Dat is geen probleem trouwens.

Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 32 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.
 

anything