EWM pico lijkt gestorven

Auteur Topic: EWM pico lijkt gestorven  (gelezen 2228 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline maurits

  • Volledig forum lid
  • **
  • Berichten: 198
EWM pico lijkt gestorven
« Gepost op: 29 januari 2014, 14:29:50 »
Ik heb een EWM pico 162 van een jaar of 8 oud. Onlangs viel deze een paar keer uit toen ik het apparaatje aan de laskabels onbedoeld iets versleepte. Daarna kon ik 'm na ongeveer 1 minuut weer opstarten met powerschakelaar (uit>aan) en gewoon doorgaan met lassen. Maar nu geeft ie helemaal geen teken van leven meer. Met de schakelaar op 'aan' staat er wel spanning op de gesoldeerde aansluitingen op de printplaat. Slecht nieuws vermoed ik.

Hoewel ik wel een multimeter bezit is electronica voor mij geen gesneden koek. Toch zou ik zelf misschien nog enkele simpele testjes kunnen doen om vast te stellen dattie inderdaad is overleden. Een reparatiebedrijf kan dat ook heel goed natuurlijk. Maar 60 euro betalen voor het advies: "gooi maar weg" is 60 euro weggooien in mijn beleving. En zou een beetje pijn doen. Heeft iemand ervaring met de (pico-)invertertjes?

Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 6 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.