Speedglas 100S-11

Auteur Topic: Speedglas 100S-11  (gelezen 2972 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline George

  • Forum lid
  • Berichten: 4
Speedglas 100S-11
« Gepost op: 11 oktober 2013, 15:53:59 »
Even voorstellen;

George, Motorfiets monteur en enthousiast metaalbewerker

Ik heb verleden week een nieuwe Speedglas 100S-11 aangeschaft om te gebruiken bij Tiglassen.
Nu is het zo dat ik niet elke dag moet lassen dus het instapmodel van Speedglas leek mij prima.  Op de site van 3M staat dat de 100 serie geschikt is voor de meeste Tiglasprocessen.
Doos werd bezorgt en direct uitgepakt en geprobeerd... Helaas schiet hij tijdens het lassen steeds "open" en dit terwijl ik ronde de 60 Amp DC  bezig ben, dus niet zo heel erg laag.
Gebeld met 3M en het geval uitgelegd.. Ja de 100 serie was daar eigenlijk niet geschikt voor (Tig). Ik moest maar eens op een beurs een ander model testen.. De Speedglas SL of de 9000 serie zou wel geschikt kunnen zijn.
Daar werd ik niet veel wijzer van, had het idee dat de"" lashelmspecialist" van 3M nog nooit een lasapparaat bediend had.

Iemand ervaring met de 100S-11??
Is de SL wel geschikt?
De bedoeling is dat ik het meest voorkomend werk aan motoren kan tiggen. Dunwandig RVS zoals uitlaatbuizen. Aluminium zoals brackets, achterbruggen en staal frame buizen, beugels enz.
Onder druk wordt alles vloeibaar

Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 5 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.
 

anything