toerental motor van zaagmachine?

Auteur Topic: toerental motor van zaagmachine?  (gelezen 11166 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline TimVt

  • Volledig forum lid
  • **
  • Berichten: 185
toerental motor van zaagmachine?
« Gepost op: 20 maart 2013, 17:48:46 »
beste collega's ;)

jammer genoeg heeft de motor van mijn klein zaagmachine het net begeven.

Het gaat hier om de "Huvema 315HU industry"  


ik zal een foto toevoegen voor de kleur en ter verduidelijking ;D ( mijn machine is veel ouder maar praktisch hetzelfde en ze zijn volgens mij niet zo sterk veranderd met de jaren)de machine is vroeger in de motor een beetje verkracht door de werknemers in een bedrijf om een nieuwe machine te kunnen krijgen ((:paniek
ze hebben met een schroevendraaier in de motor liggen "kullen" met als gevolg dat de motor me 2 snelheden niet meer kon starten in zn laagste toerental.
maar zijn hoogste toerental werkte wel nog dus het heeft altijd zo gegaan tot nu.nu heb ik gebelt voor een nieuwe motor wat best tegenviel. (850euro) :-\    (dit is wss door de 2 snelheden)

maar omdat ik eigenlijk enkel de hoogste snelheid gebruik zou ik mijn motor laten herwikkellen met enkel 1 snelheid. (goedkoper)
enkel is het probleem nu dat ik nergens vind hoeveel toeren de motor zelf draait enkel hoeveel het zaagblad er doet.(er hangt ook geen plaatje op )

weet iemand dit of heeft iemand nog zoon machine waar wel een plaatje op hangt?
of moet ik het berekenen?( zou ni weten hoe)


alvast bedankt!

Commentaar van de moderator Foto's verkleind, voor uitleg over zelf foto's verkleinen zie de topics in dit board

Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 11 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.