Lincoln Norweld Tig 182 defect, geen vlamboog

Auteur Topic: Lincoln Norweld Tig 182 defect, geen vlamboog  (gelezen 4257 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline HK87

  • Forum lid
  • *
  • Berichten: 6
Lincoln Norweld Tig 182 defect, geen vlamboog
« Gepost op: 19 november 2012, 17:07:53 »
Hallo allemaal,

Helaas heeft mijn Lincoln Norweld Tig 182 het begeven. Waar het probleem precies zit kan ik zelf niet achterhalen, maar ik hoop dat met jullie hulp dit apparaat weer aan de praat kan krijgen.

Ik was bezig met wat plaatstaal in mijn auto te lassen en raakte per ongeluk het metaal aan met de wolfraam electrode. Die probeerde ik dus los te trekken maar in plaats van dat deze los kwam bleef de electrode vastgeplakt zitten en schoof deze een stuk uit de toorts waarna deze flink begon te gloeien.
Snel de boel uitgeschakeld natuurlijk, maar toen ik weer verder wilde gaan bleek het apparaat er geen zin meer in te hebben.

Als ik hem nu aan zou zetten lijkt het apparaat gewoon te werken, de ventilator draait, als ik de toortsschakelaar indruk dan hoor je ook een tik in het apparaat maar de vlamboog blijft weg.
Voorheen hoorde ik ook nog wat andere geluiden uit het apparaat van de HF, maar dat is sinds het ongelukje niet meer het geval. Als ik de toorstschakelaar indruk en de electrode heel dicht bij de aardklem houd, dan kan je met het blote oog een klein vonkje waarnemen als je goed kijkt.

Mijn apparaat heeft 3 mogelijkheden; Electrode lassen, Tig 2-takt en Tig 4-takt. De electrode stand werkt nog wel maar die gebruik ik nooit.
De overhittingsbeveiliging was ook nog in orde totdat ik hem liet vallen en erop ging staan...
Optisch is er nergens iets te zien wat op een doorgebrand component zou moeten duiden, ziet er allemaal nog als nieuw uit. Doormeten met het apparaat ingeschakeld durf ik niet aan omdat ik niet goed weet waar ik dan precies zou moeten meten, met alle gevolgen vandien.

Heeft iemand van jullie een idee wat ik nog meer zou kunnen controleren, of waar het probleem zit?

Alvast bedankt!

Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 13 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.
 

anything