Even voorstellen idd.

Auteur Topic: Even voorstellen idd.  (gelezen 292 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline hape

  • Forum lid
  • Berichten: 4
Even voorstellen idd.
« Gepost op: 3 augustus 2011, 20:12:42 »
Hallo allemaal,

Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Hans en ik woon in de omgeving Doetinchem.

Beroepsmatig heb ik vaak te maken met tig laswerk (roestvaststalen leidingen in de voedingsmiddelenindustrie) en hobbymatig mag ik graag bezig zijn met auto's en motoren, dus ook laswerk.
Vanuit mijn functie hoef ik zelf niet te kunnen lassen maar beoordeling van de kwaliteit is wel "een prť". Tijdens mijn opleiding heb ik geleerd electrisch te lassen, ik heb nu dan ook een oudje staan in de schuur, maar die gebruik ik alleen voor het grovere reparatiewerk aan mijn werktuigen (v.n. tractor met z'n gereedschappen).

De focus gaat liggen op tig lassen, heb ooit wel eens een "lasje" gelegd maar het eigenlijke doel is om zelf bv uitlaten te maken en als dat gaat lukken vervolgens alu delen voor de motor te maken waarbij laswerk benodigd zal zijn.
Ook heb ik nog een yougtimer (midden jaren 80, een periode dat roestblaren nog erg gewoon waren na een jaar of 10) waar in de toekomst het nodige laswerk aan gaat komen.
Ik zit te denken aan een tig lasapparaat (geen mig) omdat ik daarmee tevens voor mijn werk profijt kan hebben (beoordeling laswerk).

Ik heb dus weinig tot geen ervaring en zal daarom mogelijk meer vragend dan antwoordend posten. Mijn eerste indruk bij het lezen is in ieder geval dat dit een leuk forum is !

Groeten,
Hans

Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 7 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.