Vierkante buizen naast mekaar vast lassen?

Auteur Topic: Vierkante buizen naast mekaar vast lassen?  (gelezen 3382 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline DigitalOverdose

  • Testlid lasproducten
  • Volledig forum lid
  • **
  • Berichten: 185
Vierkante buizen naast mekaar vast lassen?
« Gepost op: 4 juli 2011, 11:36:13 »
Ik was laatst in een filosofisch moment en deze vraag kwam dus in me op: worden vierkantige buizen/profielen/kokers ook wel eens aan mekaar vastgelast als men ze over de lengte met mekaar wil verbinden of gebeurt dit altijd of bij voorkeur dmv bouten? Dus niet achter mekaar om een langer geheel te maken maar naast mekaar over de lengte om een breder geheel te maken. En indien dit gelast kan worden, is er dan een regel voor hoe men dit last? Ik denk dan aan om de zoveel cm een stukje lassen en zoveel ruimte er tussen laten of zo?
Voor een klein stukje buis op een langere buis weet ik dat ze wel eens over de lengte aan mekaar vast gelast worden, maar ik vraag me in deze vooral af of het ook gedaan wordt met langere stukken van bv een meter of meer. Is er ook een regel die min of meer zegt dat je het vanaf een bepaalde lengte beter met bouten doet?

En ja, de vraag is ook waarom men zus of zo doet. Daarmee onthoud ik dingen makkelijker.


Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 8 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.