Voet pedaal Tig open gemaakt

Auteur Topic: Voet pedaal Tig open gemaakt  (gelezen 401 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Blennium

  • Forum lid
  • *
  • Berichten: 15
Voet pedaal Tig open gemaakt
« Gepost op: 8 november 2021, 22:20:06 »
Deze keer geen vraag, meer een ervaring die ik wil delen.

Ik heb het geluk gehad dat mijn collega's opgeruimd hebben. Zo ben ik in het bezit gekomen van 2 goede kwaliteit Tig voet pedalen. Thuis natuurlijk direct open gemaakt om te kijken wat er in zit, na de werking bestudeerd te hebben en heb er een aan mijn Parweld xtt212p ac/dc machine geknutseld (nu nog even wachten op een echte stekker). Werkt prima! Op de machine kan ik de maximale stroom instellen. En met het pedaal van 0 tot ingestelde stroom trappen.

Het blauwe (ik denk een Gessmann P7) pedaal is zeer robuust uitgevoerd met een zeer degelijke potmeter.
De behuizing is gegoten aluminium met zelfs een O-ring afdichting (ip67 afdichting volgens de sticker)

De zwarte (tr52-mc ik geloof voor een Fronius) is ook stevig, maar uiteindelijk gewoon van plaatstaal met een klein potmetertje. Op het kleine printplaatje een paar weerstanden. Totaal niet spannend. Gezien de prijs van die dingen schuurt dat aan oplichting.

Als ik de juiste stekker binnen heb kan ik meer vertellen hoe het last. Het vinden van de juiste stekker was nog een heel zoekwerk. gelukkig op een engels forum het type stekker gevonden, en toen bij conrad de stekker met contactpinnen kunnen bestellen.

Al met al super dankbaar voor de opruim drift van mijn collega!

Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 6 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.
 

anything