Doen of niet: Jasic TIG 200 Pulse AC/DC Mini Inverter Welder

Auteur Topic: Doen of niet: Jasic TIG 200 Pulse AC/DC Mini Inverter Welder  (gelezen 767 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline RobW

  • Forum lid
  • Berichten: 2
Doen of niet: Jasic TIG 200 Pulse AC/DC Mini Inverter Welder
« Gepost op: 21 mei 2021, 15:55:57 »
Hallo.

Al jaren staat bij mij een TIG-lasapparaat op het verlanglijstje  :D
Waarom? Het meeste laswerk wat ik heb is dunner materiaal (tot 2 mm) en met mijn MMA laspost gaat dat nu eenmaal wat lastiger. Dan zit je meer de gaten die je gebrand hebt weer dicht te knetteren... Of ik moet RVS/aluminium lassen en dan ben je met beklede elektrode ook al snel klaar... Of het is klein frutselwerk wat ik niet met de electrode kan aantikken zonder alles te verschuiven....

Ik heb tijdens mijn MTS-periode vaker met TIG gelast en in de periode daarna af en toe nog eens dus ik ben niet onbekend met het proces. En ik heb ik het altijd een fijn lasproces gevonden want: geen slak, geen spetters (mits goed ingesteld uiteraard) en geen geknetter (vooral op DC).
Het apparaat is bedoeld voor (serieuzer) hobby laswerk en mijn ervaring is dat een goed stuk gereedschap zich altijd terug betaald. Dus besloten is al dat het geen AliExpress wordt..  ;)
Ik heb al wat rondgeneusd en heb deze gevonden: Jasic TIG 200 Pulse AC/DC Mini Inverter Welder


Voordelen: 5 jaar garantie en (volgens mij dan) een degelijk merk. Licht (inverter techniek). Compleet. Verkrijgbaar via Nederlandse firma (met garantie).
Nadelen: Bijna 1000 eurootjes...

Wat denken jullie er van? Hebben jullie ervaringen met dit apparaat of merk?

Ben benieuwd  naar jullie reacties!

Gegroet, Rob

Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 3 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.
 

anything