formeer meter maken

Auteur Topic: formeer meter maken  (gelezen 2468 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline razor

  • Volledig forum lid
  • **
  • Berichten: 261
formeer meter maken
« Gepost op: 11 oktober 2009, 21:05:04 »
op verzoek geef ik mijn geheinm prijs...

men neme een stukje RVS koker, 50X50 of groter minimaal 150 lang

kopse kanten dicht lassen, in de kop plaatjes gaatje boren 6mm of zoiets, daar las je een stukje tubing op van ongeveer 6mm 50mm lang.

bovenkant van de koker slijp je een gat in, net even kleiner als een lasruitje hier plak je dus ook een lasruitje op met alutape.

vervolgens zet je de pijp(werkstuk) onder formeer aan de ene kant en aan de andere kant plaats je een slang deze plak je ook af, zodat het formeergas enkel nog via deze slang kan ontsnappen.

het andere eind van de slang bevestig je aan het zojuist gefabriceerde kokerprofiel. zodat het gasmengsel (formeer/zuurstof) wat in je werkstuk zit (pijp) via de slang door het kokerprofiel moet...

tape de koker aan he werkstuk vast, zodat hij massa maakt.

na enige tijd (zolang het normaal duurt om te formeren) zet je de (tig) toorts tegen de onderkant van het kokertje, en maakt even een smeltbad.

als de binnenkant van de koker mooi blank blijft, s de pijp goed geformeerd, word hij zwart (bloemkolen) moet je wat langer wachten...


materiaal kosten 1,- euro, werkt veeeeeeeeel nauwkeuriger dan welke digitale meter ook. en je bent geen stroom extra of iets dergeliiks nodig...


succes, Rick


Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 1 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.
 

anything