Recente berichten

Recente berichten

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1
Hobby Projecten / RVS rekstok
« Laatste bericht door Ron1979 Gepost op Vandaag om 12:19:54 »
Even bezig geweest om voor de kinderen een paar rekstokken te maken.

Was de eerste keer RVS buis lassen, alle tips zijn welkom.
2
Even voorstellen / Even voorstellen, Ik ben Jeroen
« Laatste bericht door JeroenNL Gepost op 21 juli 2019, 17:15:04 »
Hallo allemaal op het Forum,

Ik ben Jeroen 44 uit Amersfoort (Hallo Patrick, met enige regelmaat zie ik een Transporter met jou logo's van Lasklus voorbij rijden!).
In december heb ik een tweedaagse lascursus gedaan waardoor mijn intresse verder gewekt is. Ben nu aan het kijken naar een TIG/MMA lasapparaat en toebehoren. Ik wil wat lassen voor een frame voor mijn auto en wat andere kleine dingen.

Er is een hoop te koop en de adviezen zijn divers.

Er is hier een hoop te leren en te lezen.

JeroenNL
3
Te koop aangeboden / Te koop aangeboden, 17/18/26 serie verbruiksartikelen
« Laatste bericht door DSL Gepost op 18 juli 2019, 23:59:21 »
Wegens verkoop van mijn enige overgebleven luchtgekoelde tig machine te koop aangeboden:
Verbruiksartikelen voor bovenstaande toorts-series.

Binzel spantanghouders voor 3.2mm electrodes (zonder de spantangen zelf)
Binzel onderdeelnummer 701.0197
20 stuks 15€

Gascups maat 5
Binzel onderdeelnummer 701.0108
10 stuks 5€

Gascups maat 6
Binzel onderdeelnummer 701.0109
10 stuks 5€

Gascups maat 7
Binzel onderdeelnummer 701.0110
6 stuks 3€

Gascups maat 8
Binzel onderdeelnummer 701.0111
10 stuks 5€

Alles in 1 koop 30€
4
Even voorstellen / FF voorstellen
« Laatste bericht door R-Bruijn Gepost op 16 juli 2019, 09:02:06 »
Hallo Forum leden,

Ik ben Rob, nieuw op dit forum en heb een account aangemaakt omdat ik voor ons nieuw aangeschafte plezier jacht(je) weer wil gaan lassen. Ik ben begin 80er jaren bij de bedrijfsschool van Wilton Feijenoord opgeleid als pijpfitter.

Na Wilton ben ik via sleepboot machinist aan wal gaan werken als pijpfitter waar bleek dan men in de praktijk meer met TIG lassen werkt dan met electrodes. Ik had dat voor mij procedé vrij snel onder de knie, en heb er destijds zelfs een certificaatje voor gehaald. Inmiddels heb ik via avond MTS en HTS een werkniveau bereikt waarop ik nooit meer met mijn handen hoef te werken, dus ook niet uit eigen ervaring op de hoogte ben van de laatste ontwikkelingen op het gebied van lastechniek. Privé ben ik echter altijd aan het bouwen, en rommelen en las soms nog met mijn houtje touwtje lasapparaatje tot 2,5mm elektrodes.

Het jachtje hebben we gekocht in Gelderland, maar kon in diens bestaande configuratie bij ons in het Westland niet onder de vaste bruggen door, dus heb ik daar de stuurhut er af geslepen waarvoor ik inmiddels een buizenframe gebogen heb en een buiskap met kuiptent genaaid (op een fantastisch industrieel naaimachine, zeilmaker in spe ;D, wat gaaf om te doen) Ook willen we een grotere kuip waarvoor een deel van het achterdek er af moet, en er moeten opstaande randen gelast worden. Ik denk dit te gaan doen met een nieuw aan te schaffen goedkoop hobby invertortje tot 200A, en mijn weggezakte kennis van het  argonlassen.

Ik heb geïnformeerd bij linde gas en Praxair (inmiddels Nippon gasses) voor een cilinder, en ik ben aan het struinen voor een leuk lasapparaatje. Dat laatste is het aanbod echter zo immens dat ik door de bomen het bos niet meer zie.  Ik zal het forum ook door struinen om te zien wat jullie aanbevelen, maar mochten jullie mijn berichtje lezen..., ik houd mij aanbevolen voor advies.

Groetjes Rob.


5
Metaalnieuws artikelen / Is meer beter?
« Laatste bericht door Eric1963 Gepost op 14 juli 2019, 22:23:04 »
In Metaalnieuws #15 van 2019 staat een verwijzing naar een wat ouder topic uit het BMBE board dat handeld over de benodigde open spanning (OCV) voor basische electroden.

https://www.lasforum.nl/index.php/topic,4043.0.html
6
Even voorstellen / Even voorstellen
« Laatste bericht door Willie68 Gepost op 14 juli 2019, 01:06:36 »
Hallo, ik ben Willie 68 jaar, altijd in het onderhoud gezeten en ben sinds kort toegetreden tot een Heemkunde vereniging.
Hierdoor kwam ik toevallig terecht bij het lasforum en ik denk dat het altijd handig is om eventuele vragen over het lassen te kunnen stellen.
Groeten aan allen Willie
 
7
Tig (Tungsten Inert Gas) / las apparaat
« Laatste bericht door joop67 Gepost op 12 juli 2019, 21:10:18 »
beste Dames / Heren

ik heet  Joop ben 66 + jr  en ik heb een  lorch t 220 toen in ongeveer 2010 gekocht waar ik nog nooit mee gelast heb

heeft iemand van jullie ook zo'n las machine.

mvg  v  joop
8
Tig (Tungsten Inert Gas) / Eerste tig machine
« Laatste bericht door kapiteinwelvaart Gepost op 1 juli 2019, 16:17:22 »
Het aanschaffen van een nieuwe machine is voor sommige mensen, waaronder mijzelf toch best wel lastig ( blijft veel geld ) Aangezien veel mensen bij het zoeken toch op het lasforum uit komen wil ik mijn ervaring tot zover even delen.

Zelf heb ik vorige week een Rowac machine in huis gehaald, deze is echter weer retour afzender gegaan.
Het ging om een Rowac tig 200 wp machine. Op het eerste oog een mooi compact invertertje met redelijke specs. Vraag prijs €645.
Op de doos zat een sticker met 200AP, dit was raar want ik had echt de 200WP besteld? Savonds toch maar even googlen wat 200ap dan was en via Litouwen (welldo) kwam ik in China uit bij Sanyu, deze bood op het oog precies de zelfde machine voor 90 tot 180 dollar aan (afhankelijk van het bestel volume), maar dan oranje ipv rood.
Op dit punt wou ik de machine nog steeds graag hebben, maar heb toch even bij de Rowac vertegenwoordiger om uitleg gevraagd, misschien kwam de omkasting wel uit China maar heeft Rowac hun eigen techniek er in verwerkt? Echter kon hij daar niet echt een goed antwoord op geven anders dan dat 'ze' wel 'die kant op' zijn gegaan... toen de Chinese fabrikant gevraagd, die bevestigde dat het om precies de zelfde machine ging. Later te horen gekregen van Rowac kantoor dat die van hun CE gekeurd is. Nou sorry maar daar ga ik geen 500 euro extra voor betalen.
Nou weet ik ook wel dat 90% van onze apparatuur uit China komt tegenwoordig en daar is op zich niks mis mee, maar voelde me wel wat bedonderd. Ik kon de machine zonder enig probleem weer terug sturen dus dat was wel weer netjes.

Nu zit ik aan freetech te denken. Ik weet dat word ook in China gemaakt, maar zoals ik begrijp is freetech het zelfde als Everlast en is het in Californië ontwikkelde techniek en word onder hun supervisie in  elkaar geschroefd. Probleem is alleen dat het maar bij 1 leverancier te vekrijgen is in NL. Wat als deze er mee stopt/failliet gaat? Dan heb je qua garantie geen poot om op te staan lijkt me?

Een andere optie is Jasic, uiteraard ook uit het verre oosten maar via collega's en dit forum toch wel goeie verhalen over gehoord.

Een goede 2e hands kan ook natuurlijk maar dan zit je weer met het garantie probleem.

Of toch even door sparen voor iets uit het hogere segment? Gister toevallig weer een lesje gehad dat goed gereedschap het halve werk is... maar wanneer is iets goed genoeg voor thuis gebruik?

Graag hoor ik jullie input. Niet zo moeilijk doen en gewoon 1 kopen of toch wat meer  geld vrij maken?

Mvg

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

9
Elektronica / Freetech probleempje
« Laatste bericht door plutomouse Gepost op 28 juni 2019, 00:11:22 »
Ik heb onderstaand toestel
Commentaar van de moderator Aangepast, Link verwijderd. haal svp tekst en plaatje op.
Probleem dat ik ervaar is dat bij tig ik wel hf krijg, maar geen lasstroom, ook niet als ik op de massaklem probeer te ontsteken.
om te proberen toestel eens op electrodelassrn ingesteld, en ook daar krijg ik geen vonk bij het aanraken van de massaklem met de electrode.

Iemand enig idee wat het probleem kan zijn, of hoe ik de oorzaak kan achterhalen?
10
Tig (Tungsten Inert Gas) / Power Factor en Efficiëntie van TIG machine
« Laatste bericht door DB73 Gepost op 21 juni 2019, 09:00:10 »
Is er iemand die mij in Jip en Janneka taal kan uitleggen wat de "power factor" en "efficiëntie" zijn van een lasmachine. ((:help
Ik ben namelijk op zoek naar een leuk AC/DC tig machientje en ik probeer wat machientjes naast elkaar te leggen maar kom deze gegevens telkens tegen maar ik weet niet precies wat het nu is.
is de efficientie nu het zelfde als de COSphi  ((: blond
want dat is een gegeven/verschil/verlies van het opgenomen vermogen en afgegeven vermogen

En heeft de power factor nu te maken met de sterkte van de boog?
Ik weet nog wel uit de tijd dat ik zelf beroepsmatig laste dat er toch wel verschil zat in "strakke"boog per lasmachine...net of de ene machine op het zelfde amperage een sterkere boog had dan de andere.

en zijn deze gegevens nu goed, middel of slecht van de lasmachine:
Power Factor:0.73
Efficiëntie:85%
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10