Recente berichten

Recente berichten

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1
Tig (Tungsten Inert Gas) / Aluminium
« Laatste bericht door alr73 Gepost op 16 september 2019, 10:46:31 »
Goedemorgen, kan iemand mij vertellen of Alu 6082 goed aan alu 5754 gelast kan worden en welk toevoegmateriaal ik het beste kan gebruiken. Dank alvast
2
Even voorstellen / Hoi! Toon hier.
« Laatste bericht door Tukkerbear Gepost op 16 september 2019, 08:29:42 »
Hallo mensen,

Ik ben Toon. Sinds 2 jaar krijg ik regelmatig smeedles van een smid hier uit de buurt (Twente). Daarnaast leert hij me electrode-lassen en binnenkort ook tig-lassen. Daarnaast maak ik voor de hobby kaas/worst mesjes en bbq-messen.

Groeten,

Toon Tukkerbear
3
Lashelmen / iemand ervaring met optrel neo p550
« Laatste bericht door blazer Gepost op 14 september 2019, 22:50:04 »
ben toe aan een nieuwe lashelm
iemand ervaring met optrel neo p550 , iemand die deze gebruikt ?
graag je bevindingen
4
Even voorstellen / Recent aangemeld
« Laatste bericht door Juul Gepost op 14 september 2019, 09:12:13 »
Beste,

Onlangs heb ik mezelf aangemeld omdat ik met een leuk project bezig ben. Ik wil graag een auto ombouwen van 4drs naar 2drs. Theoretisch gezien heb ik genoeg kennis om mezelf een amateur te noemen maar dit moet ik nog waarmaken in de praktijk. In eerste instantie heb ik een tig apparaat gekocht maar bij nader inzien toch overgestapt naar mig/mag. Mijn lasapparaat is een Ferm Turbo 161/1, deze heb ik 2ehands gekocht om ermee te beginnen. Helaas is de toorts kabel aan vervanging toe dus ik heb niet zoveel kunnen lassen. Er is een nieuwe besteld dus binnenkort gaan wij verder. Ik hoop hier veel te leren omdat ik het allemaal zelf wil doen. Het is een hobby project dus ik wil er rustig aan doen.

5
Lasrook / Keelirritatie door adflo
« Laatste bericht door Meneer Janssen Gepost op 13 september 2019, 14:39:31 »
Ik heb vrij vaak last van de droge lucht van de adflo in de lashelm.  Herkent iemand dat probleem en wat zou daar tegen te doen zijn.
6
Even voorstellen / Gradje Las
« Laatste bericht door Gradje Las Gepost op 12 september 2019, 22:40:25 »
Hallo,

Ik heb me aangemeld op dit forum omdat ik vandaag van marktplaats een Decamig 4180 heb gekocht. Ik heb een groot professioneel elektrisch lasapparaat, ik denk 30 jr geleden een keer gekocht bij een failissement van een fabriek, op krachtstroom. Last erg fijn, alleen CO2 is toch stukje fijner. Mijn broer had zijn lassertje bij mij staan maar heeft hem zelf weer nodig. Is met de CO2 lasser dus gauw een gekocht. Alleen ik mis de gebruikershandleiding voor de afstelling/instelling. Kan iemand met daaraan helpen?

Groet, Gerard

Ohja mijn forumnaam? Op het FJR1300 en FJ1200 forum (toermotoren) ben ik Gradje Gas....
 
7
Elektronica / Cebora Tristar Mig 1635/M
« Laatste bericht door Bobbes Gepost op 12 september 2019, 15:12:52 »


Deze Cebora doet helemaal niets meer. Geen display en lampjes. Bij nameten door het servicebedrijf bleek dat de kleine stuurstroomtrafo defect is. Deze is niet los verkrijgbaar. Daarom zou de gehele hoofdprint vervangen moeten worden wat zeker meer dan 800 zou gaan kosten. De klant had daar geen zin meer in en heeft de machine, hij had inmiddels twee stuks met hetzelfde defect, ingeruild.
Hierbij een overzicht van de bestaande situatie.Dus kwam het verzoek of er op een andere manier een trafo ingebouwd kon worden. Er is wel wat ruimte beschikbaar dus de oude trafo verwijderd en een ander exemplaar ernaast gemonteerd en aangesloten op de print.Als alles aangesloten is de machine weer opgestart. Display lichte weer op en de indicators gingen aan. Na ongeveer 3 sec wordt ook de inverter op de hoofdprint opgestart. Resultaat een denderende klap en alles uit. Er zitten twee koelblokken met transistoren op de print die tesamen de inverter vormen. Hier maar eens aan gemeten en hier sluiting geconstateerd. Koelblokken verwijderd en het was duidelijk dat hier een flinke klap was geweest.Alles schoongemaakt en de 4 st grote transistoren vervangen. Ook was er nog een grote (shottky) diode defect en wat kleine weerstandjes. Alles vervangen en de machine opnieuw opgestart. Alles werkte weer en de draadmotor was regelbaar. Machine gered van de schroothoop en kan weer in gebruik genomen worden. Kosten van de diverse onderdelen incl. de nieuwe trafo < 100 euro (en een paar uurtjes werk).
8
Te koop aangeboden / Aluminium draad 1 mm
« Laatste bericht door blazer Gepost op 11 september 2019, 22:01:02 »
Bobijn aluminium draad 1 mm 7kg
50

9
Elektronica / ESAB mig compact LKA-150
« Laatste bericht door Bobbes Gepost op 11 september 2019, 14:43:37 »


Het betreft hier een kleine Mig compact machine. De klacht was dat er geen lasstroom meer beschikbaar was. Ook de draadmotor draaide niet meer. Als we het schema bekijken dat zien we dat de primaire zijde van de hoofdtrafo geschakeld wordt via een relais op de print. De lasstroom wordt bepaald door de standenschakelaar.Als we nu de print bekijken dan valt al snel op dat er een zwarte plek op het doorzichtige kapje van het relais zichtbaar is. De contacten van het relais moeten steeds de primaire stroom naar de hoofdtrafo schakelen. Ondanks dat dit relais gemaakt is voor stromen tot 16 Amp. zijn na meer dan 15 jaar toch de relaiscontacten dermate verbrand dat de machine niet meer wil werken. Helaas is de print na 15 jaar niet meer leverbaar.Dus het is een kwestie van dit relais vervangen en de print terug monteren in de machine en alles werkt weer

10
Verkocht/ Afgelopen veiling. / Te koop aangeboden, een Lastek Investig 2020 ACDC
« Laatste bericht door DSL Gepost op 8 september 2019, 18:49:22 »
Te koop aangeboden wegens overcompleet.

Een Lastek AC/DC tig apparaat.
Is een Fronius Magicwave 2000 Fuzzy ,maar dan met een andere behuizing.
4-200 ampere AC en DC Tig, 5-180 ampere Electrodelassen.

Deze is een tijdje terug door mij gekocht als zijnde defect, maar na het vervangen van diverse weerstanden en condensatoren last hij weer zoals een Magicwave Fuzzy last.
Dat wil zeggen heerlijk stil, met een rustige vlamboog op AC.

Uiterlijk van de machine is netjes, al ben ik zelf geen echte fan van de oranje/cremekleurige behuizing.
Van binnen zoals gezegd compleet voorzien van nieuwe condensatoren en weerstanden (dat is het zwakke punt van de Magicwave)
Voorzien van een 4 meter Weldcraft SR9 toorts met schroefverbinding ,  en een 4 meter lange 35qmm massa kabel met Dinse aansluiting.

Geen electrodehouder, als je wil testen op electrode kan de mijne eventueel aangesloten worden, of je neemt je eigen houder mee (Dinse aansluiting)

Vraagprijs 550, eventueel tegen 30 meerprijs nog een reduceer erbij.
Dan heb je op de fles Argon na een komplete lasklare set.

IVM Formaat en gewicht enkel ophalen, kan hier getest worden.
Bezorging in overleg ook mogelijk, ik rijd voor andere hobby's kriskras door Nederland, en kan hem dan eventueel langsbrengen.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10