Recente berichten

Recente berichten

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1
Hobby Projecten / Winterproject:houtklover
« Laatste bericht door mestyle Gepost op Vandaag om 07:55:03 »
Zelf heb ik al jaren een houtkachel en doe het kloven met plezier met de kloofbijl. Paar dagen werk maar vind het zelf best ontspannend. Nu door de huidige energie prijzen heeft een familie lid er ook voor gekozen om een houtkachel aan te schaffen. Deze hebben een trekker bij huis en hier moet de houtklover op gaan werken. (Geen voorstander van ).

Aan mij de vraag gesteld. Kan je een houtklover maken. 
Dus met dat project gaan we binnenkort maar eens beginnen. Kans is zelf dat ik er 2 maak aangezien Ik nog 4 meter hbalk heb en 2 identieke cillinders en een setje afval strip van 100x15. De een voor de verkoop en de ander voor ons zelf om de kosten te dekken.

Dit is een project wat net gaat beginnen.  Tips ed zijn welkom.

Enige wat er gekocht gaat worden is een handbediend ventiel waarmee ik een difrentiaal schakeling kan maken. En een paar slangen en koppelingen. De rest zal uit restmateriaal bestaan.
2
Lashelmen / Minder zich bij MIG dan bij electrode lassen Speedglas 100v
« Laatste bericht door boer auke Gepost op 1 oktober 2022, 22:33:51 »
Bij het electrode lassen heb ik prima zicht op de electrode en de vlamboog en het material.
Pak ik mijn MIG apparaat dan is het zicht veel minder.

Iemand enig idee wat de oorzaak kan zijn?
3
Lasser ziektes / lassen met een pacemaker
« Laatste bericht door annemiek Gepost op 29 september 2022, 06:56:16 »
Beste forumleden.
Mijn man krijgt een pacemaker. Hij is al gepensioneerd maar werkt nog door als kunstenaar en last met een mig/mag-apparaat van contimac. Dit onderwerp is al eens eerder aangekaart, maar al langere tijd geleden. Nu is mijn vraag opnieuw, heeft iemand hier ervaring mee. Want het zou toch echt jammer zijn als hij zou moeten stoppen.
Alvast veel dank voor de reacties.
4
Mig/Mag (Metal Inert Gas/Metal Active Gas) / Zincorplaat voorbehandelen?
« Laatste bericht door Raytheman Gepost op 20 september 2022, 11:53:02 »
Ik las ergens dat zincorplaat ideaal is voor autorisatie. Nu wil ik met proplassen 8mm plaat gaan werken. Kan dat zo of moet het eerst nog voorbehandeld worden? Ontvetten, licht opschuren?
5
Lasrook / "Reguliere" lashelm met goed halfgelaatsmasker combineren
« Laatste bericht door Omvantesmelten Gepost op 18 september 2022, 13:40:21 »
Hoi allemaal,

Graag wil ik jullie vragen of een FPP3 halfgelaatsmasker onder een lashelm past qua ruimte. Weet iemand een combinatie die past? Bijvoorbeeld een helm die erom bekend staat dat hij deze ruimte biedt of zo?

Ik wil graag een goed FPP3 masker dragen met een silicone afdichting, omdat ik weet dat die goed afsluiten op je huid (je ruikt dan bijvoorbeeld terpentine niet eens meer). Ik vertrouw dit soort maskers en heb er ook al eentje liggen (https://www.industore.nl/adembescherming-lassen/halfgelaatsmasker-3m-7500)

Daarnaast ga ik afzuigen (zelfbouw). Zo kan ik het goedkoop houden. Het is namelijk maar voor heel af en toe een klusje...

Alvast bedankt!
Martin


6
Mig/Mag (Metal Inert Gas/Metal Active Gas) / Probleempjes
« Laatste bericht door Bels Gepost op 18 september 2022, 10:13:21 »
Hoi,

Weet me even geen raad. Mijn mig/ mag laspost stottert, geeft heel veel bruine uitslag rond de las, krijg geen deftige las gelegd. Aarding is ok, heel veel terugslag waardoor tipje "verstopt".
Heb aanvoersysterm beetje bij geregeld zodanig hij draad iets harder aanvoert maar soms komt draad er mooi uit mr andere momenteb stottert deze 

Alvast bedankt voor alle tips.
7
Hoi allemaal,

Daar is ie dan...., mijn eerste vraag hier..

Net een HBM 200ARC Professionele Smart Welder Inverter met Digitaal Display en IGBT Technologie gekocht. Natuurlijk begrijp ik overigens dat dit niet een professioneel apparaat is hahahaha... Maar goed, dat is nu eenmaal de naam van het ding. Mijn vraag. Wat voor electrodes kan ik nu het beste kopen als ik een pakketje wil van elektrodes waar ik zo allround mogelijk mee ben? Ik vind het super fijn om alle soorten in vooraad te hebben zodat ik direct aan de slag kan wanneer ik iets wil lassen. Het is lastig te zeggen waar ik het voor ga gebruiken. Het is om dingetjes te fabriceren of aan te passen. Kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een TV-steun of een schoefbusje aan een plaat staal lassen voor een fotostudio setup. Of een simpele constructie waar een aanrechtblaadje op kan rusten. Ik heb al gekocht:

- Telwin Rutiel Laselektroden E 6013 ō 2,5 x 300 mm 143 Stuks
- GYS 2,5 mm RVS Electrode 10 stuks

Dit zijn de specificaties van het lasapparaat overigens:

Amperage min-max   30 - 200.
Schroefdraad aansluiting   6 mm.
Netspanning   230 Volt.
Open spanning   70 Volt.
Uitgangsspanning   28 Volt.
Inschakelduur bij 200A   60 %.
Inschakelduur bij 155A   100 %
EfficiŽntie   80 %.
Isolatiesklasse   F.
Behuizingsbeschermingsklasse   IP21.
Gewicht   4,64 Kg.
Afmetingen   305 x 164 x 258 mm.

Alvast bedankt!
Martin
8
Even voorstellen / Effies voorstellen
« Laatste bericht door Omvantesmelten Gepost op 17 september 2022, 17:40:37 »
Hi allemaal,
Kort geleden een lasapparaat gekocht. Ik heb wel eens eerder gelast. Letterlijk 1 keer onder begeleiding. Ik zal vast nog wel wat vragen hebben in de nabije toekomst. Daarnaast vind ik het altijd leuk om op fora rond te neuzen. Zoooo veel te leren. Lijkt me erg leuk en praktisch. Alvast bedankt allemaal en tot "sprekens"!
Martin
9
Elektronica / Fronius Magic Wave 2000, geen HF
« Laatste bericht door Blennium Gepost op 16 september 2022, 21:00:32 »
Op mijn werk staat een oude Fronius Magic Wave 2000 Fuzzy. Alles werkt behalve de HF ontsteking. Ik kan er mee lassen, maar wel als lift-tig. Ook in de HF stand (1 lampje) Kan iemand mij op weg helpen waar ik kan beginnen kwa reparatie? Ik ben al opzoek geweest naar contactpunten om schoon te maken, maar die kon ik niet vinden? Ik kan een schema lezen, en een multimeter vasthouden. Maar een reparatie als deze heb ik nog nooit gedaan.
10
Kwaliteit / Advies gevraagd tig las rvs 304
« Laatste bericht door Wingens Gepost op 10 september 2022, 19:20:52 »
Goedendag,

Ik ben een tijdje geleden begonnen met het tig lassen. Nu heb ik voor het eerst een uitlaatbuis gelast, nu is dit mijn resultaat(zie bijlage). Het gaat om rvs 304 van 1.5mm dik. 
Ik heb mijn amperage op 40 staan. Maar ik ben er niet helemaal tevreden over.

Nu is mijn vraag aan de experts wat er anders zou moeten. Ik denk zelf amperage iets lager in combinatie met meer toevoegen. Wat denken jullie hier over? Ik heb nog geen kans gehad om het te testen.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
anything