Lincoln V-160 dual Voltage

Auteur Topic: Lincoln V-160 dual Voltage  (gelezen 56 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Bobbes

  • Moderator Board
  • Volledig forum lid
  • ****
  • Berichten: 2677
Lincoln V-160 dual Voltage
« Gepost op: 5 maart 2023, 12:20:41 »
Soms gaat het bijna goed. Dit is een powerboard van een Lincoln V-160s maar dan in dual Voltage. Deze wordt o.a. gebruikt in Engeland waar zowel 110 Volt alsook 240 Volt gebruikt wordt. Deze print moet beide spanningen automatisch kunnen verwerken zonder handzame omschakeling. Helaas blijkt in de praktijk dat een snelle omschakeling lijdt tot defect raken van het powerboard. Deze uitvoering van print kom je in de EU niet tegen (verwacht ik).Aangezien een nieuwe print zo ongeveer £ 900 kost is dat voor een hobbyist niet haalbaar. Dus de print repareren. Bij onderzoek werd al snel duidelijk wat het probleem was. Een ontploft voedings IC. Letterlijk in tweeŽn gebroken. Nu komt dit probleem ook wel voor bij de printen in de EU gebruikte machines en was het probleem dus redelijk snel gelokaliseerd. Zie bijgaande foto.
 


Het meeste werk was nog het voorzichtig verwijderen van de isolatie kit rond de pootjes van het IC. Dit lijkt op siliconenkit maar is een zuurvrije versie i.v.m. de isolatie van de pootjes vanwege de hoge spanning. Dus na wat peuterwerk een nieuw exemplaar erin en alles weer opgelost. Nu krijgen we het papierwerk om de print terug in Engeland te krijgen en liefst zo dat de eigenaar geen flinke rekening krijgt aan invoerrechten van zijn eigen print. Maarja dat is natuurlijk de keerzijde van de Brexit.
Als je het niet met een hamer kan repareren dan is het een electrisch probleem

Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 1 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.