dikte kokers bepalen

Auteur Topic: dikte kokers bepalen  (gelezen 293 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline JS84

  • Forum lid
  • Berichten: 4
dikte kokers bepalen
« Gepost op: 2 februari 2022, 20:42:09 »
Hoi Allemaal,

Ik ben nieuw hier en heb een praktische vraag. Ik hoop dat ik mijn vraag mag stellen onder dit subforum, ik vond namelijk niet onmiddellijk een geschikte categorie.

Ik heb een ontwerp gemaakt voor een poort met een enkele vleugel. De vleugel is 2700mm lang en 1800mm hoog. Ik dacht eraan deze met MAG te lassen uit kokers van 80x50x3.
verder wordt de vleugel verstevigd met 2 horizontale kokers van 80x50x3 zodat de vleugel horizontaal in 3 gelijke delen wordt gesplitst. De openingen wil ik dicht maken met staalplaat van 1mm. De vleugel zal met 3 scharnieren opgehangen worden aan een poortpaal van 120x120x5 die 1 meter diep in beton wordt geplaatst.

Indien ik het materiaal uittel zal deze vleugel ongeveer 130kg gaan wegen. dat lijkt me op 3 degelijke scharnieren nog gemakkelijk te doen. Wel moet ik er zeker van zijn dat het kader niet krom zal trekken.

Mijn vraag is nu hoe ik zeker kan zijn dat de kokers dik genoeg zullen zijn. Eventueel kan ik ook overstappen naar een kokerdikte van 4mm, maar dan wordt het geheel ook weer een stuk zwaarder. Ik ben zeker dat hier mensen zijn met meer ervaring als mij, dus bij deze hoop ik een mooie tip te krijgen. Bestaan hier misschien richtlijnen voor om deze zaken te weten te komen, of werkt iedere constructeur hier puur uit ervaring?

Alvast bedankt voor het lezen van dit bericht, ik hoop op enkele mooie antwoorden.
Tot ziens ;)


Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 6 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.
 

anything