Bijna klaar met mijn keuze voor een TIG, willen jullie nog even meekijken?

Auteur Topic: Bijna klaar met mijn keuze voor een TIG, willen jullie nog even meekijken?  (gelezen 930 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Klaaz

  • Forum lid
  • Berichten: 3
Hallo samen,

Ik heb mijzelf al weer een tijdje geleden geregistreerd met als doel het inwinnen van informatie voor de aankoop van een AC/DC TIG machine. Ik heb ondertussen de fles Argon, drukregelaar, lashelm en handschoenen al gekocht maar door drukt niet toegekomen aan het selecteren van een TIG machine. Ik ben een beginnende lasser, geen ervaring. Voornemens een korte cursus te volgen (Groningen) maar dat is op het moment een beetje lastig i.v.m. COVID maar ik heb wel toegang tot een ervaren lasser die mij wel wil helpen met beginnen. Hoe dan ook, lassen wordt een van de hobbies en ik heb geen idee hoe vaak ik zal gaan lassen, dus ik zoek een machine die redelijk geprijsd is.

De afgelopen dagen heb ik er echter wat meer tijd in gestoken en natuurlijk dit forum geraadpleegd.

Ik heb voor mijzelf de volgende shortlist gemaakt:

Commentaar van de moderator Linken verwijderd en afbeeldingen geplaatst.

Voor zover ik heb begrepen is de Sherman-DIGITIG-206P een goedkopere kopie van de Jasic TIG200P AC/DC Digitaal en voor zover ik kan zien lijkt de Sherman™ WIG Schweißgerät Pulse 200A AC/DC wel heel erg op de Welbach Entrix 200 (bedieningpaneel wijkt ietsjes af).

Van de Entrix heb ik in de test van Paul Jacobs gezien dat deze een ventilator heeft die niet thermisch gestuurd is terwijl dat bij de Jasic wel zo is. Ik ga er van uit dat deze Sherman dat dan ook heeft ;-)

Ik lees ook goede berichten over de IPOtools machines maar die zijn nergens meer op voorraad, zelfs niet bij IPOtools zelf en het is zelfs niet mogelijk om ze te bestellen.

Wat vinden jullie van mijn shortlist en hebben jullie nog tips in dezelfde prijsrange?

Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 7 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.
 

anything