Telescopisch verschuifbare kokers

Auteur Topic: Telescopisch verschuifbare kokers  (gelezen 1048 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline WimB2

  • Forum lid
  • *
  • Berichten: 23
Telescopisch verschuifbare kokers
« Gepost op: 29 januari 2021, 09:42:53 »
Hallo,

Voor verschillende projecten (lastafel, bankschroefstandaard) zou ik de lengte/hoogte willen aanpassen door stalen kokers in/uit elkaar te laten schuiven, uiteraard met zo weinig mogelijk speling.
Theoretisch gezien zou een koker van 50x50x4 perfect in een koker van 60x60x5 moeten kunnen schuiven. Echter weet ik niet zeker of dit ivm de lasnaad van de koker goed doenbaar is. De opties die ik zie zijn:
- Een koker van 60x60x4 nemen, dan heb ik 2 mm speling, die ik ev. kan opvangen door een paar puntjes te lassen op de 50x50 koker en deze dan af te slijpen tot het perfect past. Alleen denk ik in dit geval dat de belasting op deze puntjes gaat zitten bij uitschuiven.
- De koker van 50x50x4 een beetje afslijpen totdat hij past.

Ik heb ook al eens gekeken naar de video van Jason van Fireball Tools ivm het verwijderen van de interne lasnaad. Voor de korte stukjes (300) zie ik dat wel zitten, alleen ga ik wsch ook  langere stukken van 600 hebben.

Wat denken jullie, gaat dit passen?

thx

Wim

Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 13 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.
 

anything