Hoi Allemaal

Auteur Topic: Hoi Allemaal  (gelezen 447 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline SjoerdI

  • Forum lid
  • Berichten: 3
Hoi Allemaal
« Gepost op: 10 mei 2019, 12:22:18 »
Ik ben Sjoerd, 23 jaar en woon in Lochem.
Op het moment studeer ik Mechatronica en op de opleiding heb ik iets les gehad over verschillende lastechnieken en enkele lasjes met verschillende technieken gelegd. Omdat me het leuk leek om dit beter te kunnen ben ik begonnen met een beetje te hobbyen met een oud elektrode apparaat wat m'n vader nog in de schuur had staan. Nu ik wel redelijk wat dingen aan elkaar gebakken heb, zou ik toch wat serieuzer willen gaan lassen en ben ik nu opzoek naar een leuk allround mig/mag las apparaat waar ik ook plaatwerk mee moet kunnen lassen. Voor de hobby haal ik zelf regelmatig wat spullen bij HBM en zo ook bij de bekende filmpjes van 'Harry the Ferryman' terecht gekomen!
Na een tijdje zoeken en vergelijken zit ik nu te twijfelen tussen twee apparaten:
HBM 200 CI Synergic en de HBM 230 CI MIG.

De 200CI Syn. lijkt mij in principe een mooi apparaat omdat die met wat nieuwere technologie werkt en makkelijker in te stellen is. In principe is de draadsnelheid en het voltage bij deze altijd aan elkaar gekoppeld. Je kan ze ten opzichte van elkaar wel wat finetunen maar niet echt individueel instellen. Dit lijkt me opzich een mooi systeem maar nu vraag ik me alleen af of ik me mezelf er niet mee beperk qua instellings mogelijkheden... Op de 230 CI kan het voltage, de draadsnelheid en 'arc character'(?) los van elkaar ingesteld worden.

Ik hoop dat jullie me bij de keuze kunnen helpen!

Grz, Sjoerd 

Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 2 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.
 

anything