Eigenbouw afzuiging

Auteur Topic: Eigenbouw afzuiging  (gelezen 1926 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Eric1963

  • Moderator Board
  • Volledig forum lid
  • ****
  • Berichten: 524
Eigenbouw afzuiging
« Gepost op: 8 januari 2019, 21:34:27 »
Lassen en plasmasnijden doe ik eigenlijk het liefst buiten omdat ik alles met electrode doe en ook het plasma snijden is niet echt gezond.
Maar als er wat gelast moet worden met slecht weer doe ik dat toch in de garage. Meestal met een ventilator naast de tafel en voor de doorloopdeur op een kier en achter een raam open. P3 masker gebruik ik altijd wel, ook buiten.
De huidige oplossing is niet echt optimaal dus ik had al een tijdje het idee om maar eens een fatsoenlijke afzuiging te maken voor niet al te veel geld. De profi apparaten zijn niet leuk voor de beurs van een hobbyist.

Na wat gestruin op internet het volgende aangeschaft. Een Ruck 200mm buisventilator (1200 m3/h) en een 3 standen schakelaar. Verder nog 2 stukken alu harmonica buis en wat verlopen, een 90 graden bocht en bevestigings materiaal.
De garage heeft een doorvoer door het dak waar vroeger een houtkacheltje onder heeft gestaan. Deze schoorsteen wil ik nu gaan gebruiken om de afzuiging op aan te sluiten. Daarvoor moet ik dan wel terug van 200mm naar 100mm. Ik hoop niet dat dit teveel weerstand geeft voor de ventilator zodat hij niet voldoende kuub kan verpompen.
Komend weekend kan ik iig ff lekker hobbyen om het te plaatsen. Foto van het eindresultaat volgt.Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 46 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.
 

anything