kortsluiting elekro beckum 160/60 et combi

Auteur Topic: kortsluiting elekro beckum 160/60 et combi  (gelezen 1212 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline wietsiepietsie

  • Forum lid
  • Berichten: 4
kortsluiting elekro beckum 160/60 et combi
« Gepost op: 4 februari 2018, 13:20:44 »
Hallo allemaal,
Na mezelf netjes voorgesteld te hebben, tuurlijk de 1e vraag.  Lasapparaat gekocht met defecte potmeter voor draadsnelheid. Draad liep super hard en was niet te regelen, deze vervangen en nu werkt het wel. ook een condensator vervangen want die zat los dus een nieuwe erop gesoldeerd. probleem is dat wanneer je met de lastoorts  het draad bediend/ ook wanneer je de draad van het wieltje vrij maakt ( dan draait alleen het wieltje) dan springt de zekering eruit. Soms direct, soms na 10 seconden. Dit gebeurd bij 220 V ( randaarde stekker) en ook bij 380 V. uiteraard zit de 380 stekker op een 380 aansluiting die aangesloten is door een elektromonteur. Ik heb krachtstroom in de meterkast en had nog een oude kookgroep 3 fase automaat en die was volgens hem goed. Nu wil ik de motor van de draadsnelheid doormeten danwel los demonteren en op 220v zetten en kijken of die draait en of de stop er dan uitspringt.  deze manier moet toch kunnen?
De toorts is ok want ik heb even een ander geleend van mijn maat en de kortsluiting was er nog. de euro aansluiting op de laskar kan toch ook niet zoveel aan kapot. wat dan overblijft is de printplaat of de motor van de draadaanvoer. iemand tips?

Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 3 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.
 

anything