Las apparaat voor hekwerk

Auteur Topic: Las apparaat voor hekwerk  (gelezen 2290 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Erwin66

  • Forum lid
  • *
  • Berichten: 6
Las apparaat voor hekwerk
« Gepost op: 5 februari 2018, 19:20:20 »
Hallo,

Na de recente storm en het omvallen van een stuk van de houten hekjes in de voortuin willen we een metalen hekwerk gaan plaatsen. Na wat rondkijken voor kan en klare hekken en de beperkingen daarbij heb ik de uitdaging begaan om zelf iets te gaan maken wat exact op maat kan zijn. Het gaat in totaal om bijna 19 meter lengte en ik wil bogen van 10mm rond gaan gebruiken en deze in plat van 35x8 vast gaan zetten.

Ik heb in het verleden wel eens wat aan elkaar geplakt met een Tig apparaat maar verder geen ervaring met lassen. Ben wel redelijk handig met mijn handjes.

Nu de vraag, om bovenstaande te kunnen lassen en op een later moment nog een handig allround apparaat te hebben ben ik op zoek naar een machine die dat aan kan.

Uiteraard heb ik wat huiswerk gedaan naar wat er verkrijgbaar is maar krijg geen helder beeld wat ik minimaal nodig heb om het goed aan elkaar te hechten. Ik had een 180A mig op het oog waar ik ook met fluxcore kan lassen (want voorkeur is buiten lassen). Een winkel stelt me tig voor ipv de mig maar gezien hetgene wat ik moet lassen stelt hij voor met elektrode te lassen.

Jullie begrijpen, ik ben het spoor een beetje kwijt en heb wat advies nodig van mensen die weten waar ze over praten.

Oh ja, tot slot, de machine gaat na het hekwerk sporadisch gebruikt worden, dus ik ga redelijk bewust voor een budget apparaat. Als hij erna gebruikt gaat worden zal het voor klein reparatie werk zijn.

Alvast dank.

Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 15 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.