Lassen - basic tools!

Auteur Topic: Lassen - basic tools!  (gelezen 2142 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Redbaron

  • Forum lid
  • *
  • Berichten: 34
Lassen - basic tools!
« Gepost op: 29 juli 2017, 10:36:51 »
Ondertussen hebben jullie wel door dat ik een beginnend lasser ben. Tot op heden hield ik me vnl. bezig met houtbewerking (eveneens hobbymatig) maar over tijd heb ik me wel de juiste tools aan kunnen schaffen die het werk net dat ietsje preciezer en makkelijker maken dan de standaard DIY tools die je in de dhz markt achter de hoek haalt. Omdat dit dan doorgaans over professionele toestanden gaat probeer ik me dan regelmatig een goede okkazie op de kop te tikken.

Wat zijn uit jullie ervaring nu de echt onmisbare tools (handgereedschap tot machines & hulpstukken) die thuishoren in de basisuitrusting van elke lasser? Rekening houdende met het feit dat niet elke hobbyist beschikt over een magazijn met drijfkracht  ((:verkeerd :)

Waar ik momenteel reeds naar heb gekeken:

- lastafel (zie andere afzonderlijke post)
- lashelm (lesgever had me aangeraden iets meer uit te geven aan een speedglas waarmee je de rest van je leven zoet bent)
- slijpmolentje om je wolfraamelectrode bij te slijpen
- afkortzaag (aangezien ik omwille van m'n job enkel in weekends kan lassen is het dus wel handig om profielen zelf te kunnen inkorten, bij voorkeur verstek mogelijk). Heb al gehoord dat je best zagen pakt met laag toerental, maar die kom je slecht sporadisch tegen op 230v lijkt me? Meeste zitten hoog in de toeren. Denk gezien de omstandigheden en budgettair enkel een droge zaag een mogelijkheid is?)
- slijpmachines => wat met die kleine hoekjes waar je moeilijk bijkan? Onlangs jammer genoeg een mooi (ouder) CIBO setje misgelopen helaas  ((:bitch
- what else ?? Wat hebben jullie als onmisbaar ondervonden? Wat maakt het werken nu net zoveel leuker/handiger?

Ik kijk uit naar jullie ervaringen!Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 23 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.