Werkbank/lastafel

Auteur Topic: Werkbank/lastafel  (gelezen 1148 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Mmike1984

  • Forum lid
  • Berichten: 4
Werkbank/lastafel
« Gepost op: 12 september 2016, 22:49:10 »
Omdat ik nog beginner ben met lassen, wilde ik meteen een mooi project maken om te leren lassen. Ik heb dus een werkbank gemaakt die ook als lastafel kan dienen.

Heb op marktplaats voor 5 euro 2 archieflades gevonden, deze in de Hammerite gezet. De tafel zelf via een kennis laten verzinken. Het blad heb ik vastgebout met m10 en meteen verzonken, om de reden dat ik altijd de ladekasten nog eruit kan halen. Bankschroef is van heuer en waarschijnlijk 30 jr oud (is van mijn vader, en mocht ik hebben). Draaistuk voor de bankschroef is jonger. Daardoor zie je kleurverschil. Bankschroef was ooit ook blauw  ;D. De lassen zijn nog niet van beste kwaliteit maar daarvoor ben ik ook aan het oefenen. Onder het werkblad heb ik 2 dubbele stopcontacten gemaakt, welke aan een  kabel zijn bevestigd. Blad is 8 mm dik. Aan de tafel,heb ik 2 platen gelast voor de aarde van het lasapparaat te kunnen klemmen.

Commentaar van de moderator Foto's verkleind, voor uitleg over zelf foto's verkleinen zie de topics in dit board

Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 6 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.