TEST: Verse lucht lashelmen test 2017

Auteur Topic: TEST: Verse lucht lashelmen test 2017  (gelezen 6989 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline testmod

  • Moderator Forum
  • Volledig forum lid
  • ****
  • Berichten: 662
  • Vragen over testen? Stuur een pb!
TEST: Verse lucht lashelmen test 2017
« Gepost op: 8 september 2017, 14:15:14 »
De organisatie van deze test is mogelijk gemaakt door Lasbedrijf Lasklus Nederland.
Verder zoeken hoeft niet meer, wij lassen alles! www.lasklus.nl
Waarom een verse lucht lashelmen test op ons forum?:
Wat is de beste verse lucht lashelm? Wat is de beste verse lucht laskap? Welke verse lucht lashelm moet ik kopen? Lashelm tips? Welke air unit is geschikt voor mij? Welke verse lucht lashelm zal ik kopen? Welke lashelm voor welke lasmethode? Wat is de beste kwaliteit laskap? Kosten lashelm? Prijs adflow?

Lasforum.nl heeft op dit moment maandelijks meer dan 500.000 hits en gemiddeld 200.000 bekeken pagina’s door bezoekers welke interesse hebben in lassen, lasproducten en aanverwante onderwerpen waaronder dus ook verse lucht  lashelmen.
Regelmatig worden bovenstaande vragen gesteld over verse lucht lashelmen, zowel door de op dit moment bijna 10.000 leden van het forum als ook door de vele gasten die via google op ons forum terecht komen na een zoektocht over verse lucht  lashelmen.
Andere leden en moderators proberen hierop te antwoorden maar de antwoorden zijn vaak afhankelijk van de ervaring van deze leden met bepaalde verse lucht lashelmen.
Om te voldoen aan deze vraag van de leden hebben we besloten na de individuele lashelmen test ook een verse lucht lashelmen test te gaan uitvoeren en de uitslagen te publiceren.
De publicatie zal door veel leveranciers, dealers en plekken op internet worden overgenomen en gebruikt als nieuwsbericht.
Voorbeelden staan in dit topic (klik hier).

Wat houd de test in?:
Testleden (professionele lassers) testen 6 verschillende verse lucht lashelmen sets.
Elke set word bekeken op o.a. functionaliteit, draagcomfort maar ook zaken als aanschaf kosten en beschikbaarheid. De test word dus een eerste indruk gebruikers test, wat vind de eindgebruiker van de helm, wat is het oordeel en welke helm zou deze tester zelf kopen op basis van zijn eerste ervaring en indruk.
Als je zelf een verse lucht lashelm set zoekt kan je deze verslagen gebruiken om je beter te oriënteren op de aanschaf van je eigen set.

Het testen word door professionele lassers uitgevoerd in hun eigen omgeving.
De sets worden twee weken lang gebruikt in het dagelijkse werk en over de bevindingen word een verslag geschreven, dit verslag heeft als richtlijn dezelfde vragenlijst als die uit de losse lashelmen test.

Op het forum heeft een vooraankondiging gestaan (klik hier) waarbij de leden werd gevraagd wie er als tester mee zou willen doen.
Uit de teintalle aanmeldingen is een selectie gemaakt op basis van ervaring, mogelijkheden en schrijfstijl wat resulteert in uiteindelijk .. testleden.

Daarnaast stond er een topic (klik hier) waarbij leden werd gevraagd welke lashelm ze graag getest zouden willen zien worden en dit werd gebruikt om leveranciers en dealers te vinden die een helm beschikbaar wilde stellen.

Als laatste stond er ook een topic (klik hier) waarbij leden word gevraagd om input over de inhoud van de test.
Uit dit topic worden o.a. de vragen uit de vragenlijst gefilterd.

De 6 testleden: (klik op de namen om profiel te bekijken).

Tiho
Markie
Walter
Erik43
Okkie72
Mestyle


De 6 verse lucht lashelmen sets:
Elke set word gepubliceerd op alfabet van merknaam met een door de leverancier aangereikte foto van de helm en verse lucht systeem, bedrijfsnaam met website en beschrijving.
Prijzen zijn inclusief btw.
Set 1: Esab Sentinel A50 Air + Aristo Air + opbergtas.
Beschikbaar gesteld door: Esab Nederland BV - www.esab.nl
Totaal adviesprijs set: €1432,14
Prijzen:
- Prijs lashelm €477,95
- Prijs verse lucht set €954,19
- spatruiten binnen: €0,87
- spatruiten buiten Blank: €5,20
- spatruiten buiten Amber: €6,41
- P3 filter: €26,92
- P2 koolstoffilter: €34,16
- Voorfilter: €1,10 (excl btw: €0,91)
- Koolstof voorfilter: €3,45
- Zweetband achter (2 stuks) : €2,47
- Zweetband voor (2 stuks): €1,62
Beschrijving van leverancier:
SENTINEL A50 Air: DE FAVORIETE LASHELM.
De beste lassers verdienen de beste uitrusting. Bij de keuze van een helm is
de Sentinel het beste wat er is – met een ergonomische hoofdband, ultiem comfort, intuïtieve bediening en een kristalhelder zicht.
Een gestroomlijnd Helm design
Het gestroomlijnde ontwerp van Sentinel heeft de perfecte afmetingen, is geschikt voor verschillende hooftypes en maten en zorgt tegelijkertijd voor een esthetische opschudding. Door de gladde, gestroomlijnde buitenkant heeft hij vrijwel geen uitstekende punten die kunnen blijven hangen bij het werken in een krappe ruimte.
Ergonomisch HALO™-hoofdband
De hoofdband van de Sentinel A50 Air is volledig ontworpen met de focus op ergonomie.
De vijf draagpunten kunnen zo worden ingesteld dat het gewicht van de helm rondom het hoofd kan worden verschoven, wat de drukbelasting vermindert en het comfort bij langdurig dragen verhoogt.
Sferisch frontlens
Het sierlijke ontwerp van de helm zorgt voor meer natuurlijk licht wanneer lassers aan het slijpen zijn, wat het zicht en de helderheid ten goede komt. Er zijn twee frontlenzen voor de Sentinel beschikbaar: een heldere en een amber frontlens, die zich allebei gemakkelijk laten vervangen.
Hyperzichtbaar LCD-bedieningspaneel
De standaard analoge knoppen hebben nu een upgrade gekregen bij de Sentinel met zijn full-color LCD touchscreen,vergelijkbaar met het scherm van een smartphone. Dit premium scherm verbetert de zichtbaarheid voor lassers en de intuïtieve bediening en gebruiksvriendelijke functies maken slimme technologie eenvoudig in gebruik.
High-performance Auto-Darkening Filter (ADF)
De Sentinel herdefinieert de zichtbaarheid van de lasser met zijn hoge optische klasse ADF voor helder
zicht en een verbeterde kleurendefinitie. De lichtstatus voor de slijpmodus biedt een superieur gebruiksgemak en kan via een externe knop worden geactiveerd.
Lucht overdruk en filtersysteem Aristo® Air
Het Aristo® Air PAPR (‘Powered Air Purifying Respirator’ of elektrisch luchtzuiveringssysteem) biedt in combinatie met de Aristo® Tech helm voorbereid voor verse luchtsysteem en Aristo® Tech met slijpscherm een TH3P (Turbo Hood against Particles) de hoogst gekende bescherming tegen lasrook, lasstof en slijpstof.
In de eenheid is de meest up-to-date PCB Board Technologie verwerkt die onder andere toelaat het debiet van de luchttoevoer te regelen tussen 170l/min. en 210l/min.
De lichtgewicht Aristo® Air-verse luchteenheid is uitgerust met audiovisuele alarmen voor een geblokkeerde filter en een lage batterijspanning.
De robuuste constructie van de Aristo®Air maakt hem uitermate stevig en geschikt voor alle lastoepassingen onder zware omstandigheden.
Door de gebruiker te regelen luchtstroom van 170 tot 210 l/min.
Li Ion batterij (voor een duur van 8 uur @ 210l/min), P3 filter en voorfilter, Intelligente lader voor internationaal gebruik, Hoor- en zichtbare alarmmeldingen voor ‘filter geblokkeerd’ en ‘batterij bijna leeg, Led-indicator voor luchtstroom, Led-indicator voor batterij, Membraanschakelaar met vlakke drukknop, Geleverd met ‘new style’ comfortkussentje.
Set 2: Fronius Vizor 4000 + Air/3 Plus + opbergtas.
Beschikbaar gesteld door: EQIN - www.eqin.nl
Totaal adviesprijs set: € 1571,79
Prijzen:
- Prijs lashelm € Geen prijs ontvangen
- Prijs verse lucht set € Geen prijs ontvangen
- spatruiten binnen (5 stuks): € 8,46
- spatruiten buiten (5 stuks): € 24,68
- P3 filter (stuks): € 30,85
- P2 koolstoffilter: € Geen prijs ontvangen
- Voorfilter ( 50 stuks): € 22,99
- Zweetband ( 2 stuks) : € 6,04
Beschrijving van leverancier:
De lashelm Vizor 4000 automatische lashelm is ergonomisch ontworpen. De rondingen zorgen voor de juiste bescherming van de lasser. Kleurinstellingen zijn in stappen schakelbaar van DIN 5 t/m 13. Zowel voor lassen als lijpen/branden te gebruiken. De sensorbrug in de lascassette schakelt de invloeden van licht van buitenaf uit. Geschikt voor electrode-, TIG- MIG- en plasma lassen en snijden. Kleuren, zoals te zien op de foto’s.  Het systeem is gecertificeerd volgens EN 12941:1998 TH3P. De helm beschikt aan de binnen zijde een systeem dat er voor zorgt dat er een perfecte circulatie ontstaat van verse lucht stroming. De helm met verse lucht unit is niet geschikt voor het lassen in gesloten ruiten. Hiervoor dient men een perslucht systeem te gebruiken. Dit geldt ook voor alle andere systemen.
De zonnecellen in de lashelm zorgen voor een extra lange levensduur.
Maximale airflow 150l/min, 200l/min, 250l/min
Schakeltijd naar donker 0,00017 s voor de optimale oogbescherming
Schakeltijd naar licht 0,1-1,0sec
Ruit grote 90 x 110 x 7mm
Set 3: Jackson WH70 BH3 GDS Air + R60 Airmax Elite + opbergtas (gratis bij set).
Beschikbaar gesteld door: Maropa - www.maropa.nl
Totaal adviesprijs set: € 1540,33
Prijzen:
- Prijs lashelm €565,07
- Prijs verse lucht set €975,26
- spatruiten binnen ( 10 stuks): €17,97
- spatruiten buiten ( 10 stuks): € 31,46
- P3 filter (2 stuks): € 25,71
- P2 koolstoffilter (2 stuks): € 76,84
- Voorfilter (10 stuks): €4,49
- Koolstof voorfilter (10 stuks): € 4,49
- Zweetband : € 6,99

Beschrijving van leverancier:
JACKSON SAFETY WH70 BH3 AIR + Airmax ELITE PAPR
Ademhalingsbescherming is van groot belang wanneer u wordt blootgesteld aan lasrook.
Met de WH70 BH3 GDS AIR in combinatie met de R60 Airmax Elite verzekerd u zichzelf van de beste bescherming op het gebied van lasrook.
De WH70 BH3 Air is een lashelm die speciaal is ontworpen met om die tevens toe te kunnen passen met verse lucht. De aanvoer van de lucht bevindt zich boven op de lashelm, daardoor behoort de zware en hangende hoofdband tot het verleden. Dit maakt het dus ook mogelijk om de lashelm te kunnen koppelen aan een bouwhelm, die bij Jackson safety in het pakket zit. Tevens heeft de lashelm een binnenwerk waardoor u zelf de luchtrichting kunt bepalen voor uw mond, u heeft dus nooit meer last van droge ogen! De Jackson Safety 375 Hoofdband met slangklem zorgt er voor dat u de slang van de unit links of rechts kunt dragen. Zo kunt u altijd goed bij de draaiknop van de hoofdband.
Met een 110x110 cassette met groot zichtveld en daarbij 5 jaar garantie op cassette die lassen op HD kwaliteit mogelijk maakt, bent u dus verzekerd van een kwalitatief goed product.  Instelbaar van kleur 6-13 en voorzien van een slijpstand.
R60 Airmax Elite
Deze uitermate dunne unit (6,5cm) die licht is van gewicht is gekeurd i.c.m. de WH70 BH3 volgens EN12941 TH3P R SL. Voorzien van 2 filterbussen met P3 filter en daarvoor de voorfilters en vonkenvangers. Andere filters zijn voor deze units ook verkrijgen.
Voorzien van vlam vertragende slanghoes (niet afgebeeld op foto)
Specificaties:
-160 of 210 liter per minuut
-980 gram
-TH3 niveau (minder dan 0,2% inwaartse lekkage)
-Vibrerend en audio alarm voor volle filters en/of lege batterij
-Li-Ion batterij die tot 10 uur mee gaat
-Stille unit met maar 70 Db
-Comfortabele draagband
-Indexering van filter en batterij capaciteit d.m.v. led.
Bouwhelm combinatie gecertificeerd volgens   EN12941 TH3P R SL  /TH3

Set 4: Macknights Focus + Air FA100.
Beschikbaar gesteld door: Macknights- www.macknights.nl
Totaal adviesprijs set: € 664,29
Prijzen:
- Prijs lashelm € 83,49
- Prijs verse lucht set € 589,-
- spatruiten binnen: € 1,15
- spatruiten buiten: € 1,33
- P3 filter (stuks): € 33,28
- Koolstof voorfilter ( 10 stuks): € 22,99
- Zweetband( stuks) : € Geen prijs ontvangen
Beschrijving van leverancier:
Het Focus Air TH3 verseluchtsysteem in combinatie met de Focus F300 lashelm is een geavanceerde en lichtgewicht set, welke optimale bescherming en comfort voor de gebruiker biedt. Het systeem is volledig gecertificeerd volgens de geldende EN12941 – 1988/A2 2008 P3 en TH3 normering.
De motorunit is met een gewicht van ca. 1.000 gram licht, hetgeen het draagcomfort voor de gebruiker ten goede komt en wordt standaard geleverd met een krachtige Li-ion batterij. De Li-ion batterij heeft een gebruiksduur van ca. 10 uur waardoor er een volledige werkdag mee gewerkt kan worden.

Set 5: Speedglas 9100XXi Air (met sidewindows) + Adflo + opbergtas.
Beschikbaar gesteld door: 3M Nederland - www.speedglas.nl
Totaal adviesprijs set: €1886,92
Prijzen:
- Prijs lashelm € 1015,61
- Prijs verse lucht set € 758,92
- Spatruiten binnen: €4,20
- Spatruiten buiten: €4,76
- P3 filter (stuks): € Geen prijs ontvangen
- P2 koolstoffilter: € Geen prijs ontvangen
- Voorfilter (5 stuks): € 17,36
- Koolstof voorfilter: € Geen prijs ontvangen
- Zweetband ( 2 stuks) : € 12,82
Beschrijving van leverancier:
3M™ Speedglas™ 9100 Air Laskap met sidewindows, met Speedglas lasfilter XXi en Adflo motorunit.
Speedglas lasfilter 9100X: variabele donkere kleuren 5, 8, 9-13 voor de meeste booglastoepassingen. Mogelijkheid om in elke kleur vast te zetten, bijvoorbeeld in lichtstand 3 voor slijpwerk. Vertragingsfunctie voor verzetten openingstijd donker-licht. Gevoeligheid van het lasboogdetectiesysteem kan worden ingesteld voor ongeëvenaarde betrouwbaarheid. Met het juiste type filter biedt de Adflo motorunit effectieve bescherming tegen zowel deeltjes als gassen - allemaal via een enkel systeem. Het XXi filter is voorzien van de nieuwste technologie voor ‘optics’, wat het lasfilter een zo natuurlijk mogelijk kleurenspectrum geeft.Set 6: Speedglas 9100XXi FX Air (met sidewindows) + Adflo + opbergtas.
Beschikbaar gesteld door: 3M Nederland - www.speedglas.nl
Totaal adviesprijs set: €2068,52
Prijzen:
- Prijs lashelm € 1156,92
- Prijs verse lucht set € 758,92
- Spatruiten binnen: €4,20
- Spatruiten buiten: €4,76
- P3 filter (stuks): € Geen prijs ontvangen
- P2 koolstoffilter: € Geen prijs ontvangen
- Voorfilter (5 stuks): € 17,36
- Koolstof voorfilter: € Geen prijs ontvangen
- Zweetband ( 2 stuks) : € 12,82
Beschrijving van leverancier:
3M™ Speedglas™ 9100 FX Air Laskap met sidewindows, met Speedglas Lasfilter XXi en Adflo motorunit.
Flip-up systeem voor eenvoudig schakelen tussen vizier en lasfilter. Geïntegreerd beschermend (slijp)vizier. Verstelbare en comfortabele hoofdband die de drukpunten van het hoofd vermijd. Met het juiste type filter, biedt de Adflo motorunit effectieve bescherming tegen zowel deeltjes als gassen - allemaal via een enkel systeem. 3M™ Speedglas™ lasfilter 9100XXi (73 x 107 mm): variabele donkere kleuren 5, 8, 9-13 voor de meeste booglastoepassingen. Mogelijkheid om in elke kleur vast te zetten, bijvoorbeeld in lichtstand 3 voor slijpwerk. Vertragingsfunctie voor het instellen van openingstijd donker-licht. Gevoeligheid van het lasboogdetectiesysteem kan worden ingesteld voor ongeëvenaarde betrouwbaarheid. Comfortstand voor hechtlassen zorgt voor minder belasting van de ogen tijdens langdurig hechtlassen. Groot, gebogen beschermend vizier voor een uitstekend bovenwaarts, benedenwaarts en zijwaarts gezichtsveld. Ergonomisch ontworpen hoofdbevestiging. Geschikt voor 3M™ Peltor™ Gehoorkap voor lassen H505B. Het XXi filter is voorzien van de nieuwste technologie voor ‘optics’, wat het lasfilter een zo natuurlijk mogelijk kleurenspectrum geeft.Uitslag test resultaten van deze lashelm staan in het bericht hieronder, alleen geregistreerde leden kunnen deze bekijken.


Testmod, het gezamenlijke moderator account van de beheergroep voor een eenduidige visie in het test board.

Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 20 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.
 

anything