Plan B

Auteur Topic: Plan B  (gelezen 3682 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Tomba

  • Forum lid
  • Berichten: 2
Plan B
« Gepost op: 22 april 2016, 23:07:39 »
De naam is Tom, ik ben 25 en na afronding van de nodige opleidingen alweer ruim 2 jaar werkzaam als goudsmid.
Toen ik begin dit jaar echter mijn baan verloor (23.5 maand contract liep af >:() bemerkte ik eigenlijk pas hoe schaars banen in deze branche zijn.
Ik vond bij gratie gods binnen 2 weken weer een fulltime baan in exact dezelfde functie (goudsmid-reperateur) maar realiseer mij goed dat dit zo weer kan gebeuren.
Boeken vol kan ik schrijven over edelmetalen en solderen als een van de betere maar verder zijn mijn diploma´s eigenlijk vrij beperkt.
Om toch met metalen bezig te kunnen zijn kwam ik al gauw uit bij het Lassen.
Vooral geinspireerd ook door de nog altijd voortdurende campagne in de verenigde staten tot het aanzetten van de jeugd om toch vooral een hands~on job te zoeken ipv jezelf in de schulden te steken voor een diploma waar je uiteindelijk niets aan hebt. Mike rowe van DirtyJobs  is nogal lovend over lasser specifiek±

Echter lees ik hier op het forum dan weer dat het zeker niet allemaal zo rooskleurig is als hierboven wordt voorgedaan...

Als ik op bijvoorbeeld een internationale vacaturesite zoek naar een baan als algemeen lasser dan volgen er al gauw tienduizenden vacatures, als goudsmid kun je hopen voor een tiental.
Dus de werkgelegenheid is er zeker wel, mijn vraag is alleen hoe maak je hier aanspraak op?
Ik heb contact gehad met opleidingcentra maar zij zoeken enkel 16jarigen.
Hier in Breda zit een van de grotere instituten waar ik zelf certificaten zou kunnen halen, echter gezien de waslijst aan opties zou ik niet weten waar te beginnen.
Naar mijn idee is de vraag naar Tig/lassers het grootst, dit is dan waarschijnlijk ook het meest uitdagende.
Maar dan nog de metaalsoort, ik vermoed dat aluminium het lastigste is, maar betekent dat wanneer je aluminium kunt lassen je rvs en staal ook zou kunnen?
Graag zou ik zo breed mogelijk inzetbaar zijn (of is specialisatie een must?) en ben ook best bereid hier een fulltime BBL voor te volgen. Ook gezien het startsalaris van de meeste niet lager ligt dan de 11 p/u die je in de goud/zilvernijverheid ontvangt.
Mijn rug en verdere gezondheid gaan in mijn huidige branche al naar de knoppen dus daar ben ik verder ook  niet huiverig voor ;)

Iemand met een mening over mijn plannen, zijn nog niet echt tot in de puntjes uitgewerkt natuurlijk.

Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 46 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.