Anne Frank boom omgewaaid door verkeerde las?

Auteur Topic: Anne Frank boom omgewaaid door verkeerde las?  (gelezen 5308 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Online Patrick

  • Initiatiefnemer lasforum
  • Hoofdsponsor
  • Volledig forum lid
  • *****
  • Berichten: 6395
  • Ik las, jij last, wij lassen.
    • www.lasklus.nl
Anne Frank boom omgewaaid door verkeerde las?
« Gepost op: 24 augustus 2010, 20:59:14 »
NOS Nieuws
23 Augustus 2010

'Met een betere las had hij misschien nog gestaan' De Anne Frankboom die gisteren is omgewaaid, stond in een stalen driepootconstructie. De boom, een witte paardenkastanje, was aangetast, maar omwonenden en sympathisanten verzetten zich tegen de kap van de boom.
Als compromis werd de constructie in 2007 neergezet in opdracht van de stichting Support Anne Frank Tree, zodat de boom over-eind zou blijven. Verschillende bouwbedrijven doneerden materiaal en op een benefietavond werd geld ingezameld. De constructie kostte in totaal 75.000 euro.
Verslaggever Jeroen de Jager liep gisteren een lasser tegen het lijf bij de omgevallen boom. Die had nogal wat aan te merken op het laswerk van de stalen driepoot en noemde het "amateuristisch".
"Je ziet dat ze dat gelast hebben met een apparaatje van 220 volt", zei () die voor de firma () last. "Als dat de kracht van een boom die in de wind staat moet opvangen, dan heb je een lasapparaat met 380 volt voor nodig. Dan kun je dieper lassen."
"Met een betere las had hij misschien nog wel gestaan, want zo hard heeft het niet gewaaid", zei Koelega Linthout. "Het was windkracht vier of vijf, maar een goede constructie moet windkracht zes of zeven kunnen hebben."
Karel Hendrik Bowles, secretaris en penningmeester van Support Anne Frank Tree, zei dat de verzekeraar moet oordelen over het laswerk. "We gaan op hele korte termijn vergaderen en kijken wat er gebeurd is. Ik ben ervan uit gegaan dat het goed gedaan is."
Mvg Patrick Wouterse (Eigenaar Lasbedrijf Lasklus Nederland)

Specialist in het lassen van elk metaal en oplossen van las problemen.

Wilt u een lasklus uitbesteden aan een professioneel lasbedrijf dat met u meedenkt
?  www.Lasklus.nl


Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 22 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.