EN-ISO 3834

Auteur Topic: EN-ISO 3834  (gelezen 25806 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Pieper QSI

  • Sponsor Pieper QSI
  • Moderator Board
  • Volledig forum lid
  • ****
  • Berichten: 1487
  • alleen samen kun je bruggen bouwen
    • Pieper Quality Support & Inspection
EN-ISO 3834
« Gepost op: 8 oktober 2011, 00:31:05 »
Kwaliteitshandboek conform EN-ISO 3834

Sinds 1 oktober 2011 heeft Pieper QSI een samenwerking met een collega consultant onder de naam TP QA Support voor het opstellen en implementeren van ISO 3834 kwaliteitssystemen binnen productie bedrijven waar het lassen een belangrijk deel van de werkzaamheden betreft. Bedrijven worden steeds vaker door opdrachtgevers gedwongen om een kwaliteitssysteem volgens deze norm te implementeren en te certificeren om hiermee de kwaliteit van laswerkzaamheden te kunnen waarborgen. Waar de ISO 9001 voornamelijk gericht is op management en organisatie wordt bij de ISO 3834 expliciet aandacht besteed aan alle handelingen rondom het lassen.

 ((:edu Daarbij komt nog dat er in Europa nieuwe normen en regelgeving aankomt voor het op de markt brengen van stalen constructies. Vanaf 1 januari 2012 gaat er een nieuw "Bouwbesluit" gelden binnen Nederland welke rechtstreeks verwijst naar de Eurocode 1, 2 en 3 (EN 1991, EN 1992 en EN 1993 serie). Daarbij wordt tevens de norm EN 1090 van kracht, CE Markering van stalen en aluminium constructies. Vanaf 1 juli 2012 zijn bedrijven verplicht om alle dragende constructies vallend onder de genoemde Eurocodes te voorzien van CE Markering. Dit houdt in dat vanaf dat moment constructies ontworpen en berekend moeten worden volgens de Eurocodes en de uitvoering hiervan moet voldoen aan de EN 1090. Dit laatste heeft als gevolg dat het voor deze bedrijven verplicht wordt om ťťn van de delen van de ISO 3834 te certificeren. Het van toepassing zijnde deel is o.a. afhankelijk van het type constructies welke binnen het bedrijf worden gefabriceerd als ook van het type materiaal dat hiervoor wordt gebruikt. Bedrijven die vanaf genoemde datum constructies leveren zonder CE markering voldoen niet aan de Nederlandse wetgeving en plegen hiermee een economisch delict met eventueel strafrechtelijke vervolging tot gevolg.
Het is dus voor de bedrijven in deze branche van het grootste belang zorgvuldig voorbereid te zijn en spoedig aan te vangen met het opstellen en certificeren van de ISO 3834 mocht dit nog niet gebeurd zijn. TP QA Support kan u helpen de juiste keuze te maken voor het van toepassing zijnde deel voor zover de klant deze nog niet heeft voorgeschreven, en het opstellen van het volledige ISO 3834 handboek of het aanvullen van uw huidige ISO 9001 handboek conform de ISO 3834. Ook voor het implementeren van de EN 1090 heeft Pieper QSI aanvullende cursussen gevolgd zodat wij onze klanten hierin kunnen ondersteunen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met TP QA Support / Pieper QSI via het e-mail adres info@pieper-qsi.nl
Herman Pieper

Pieper QSI
Quality Support & Inspection

Uw partner voor lastechnische ondersteuning,
kwaliteitsborging en materiaal adviezen

Welkom gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 7 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.
 

anything